Νάουσα: Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι

Νάουσα: Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι...

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο διάλλειμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Νάουσας, όταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Βασιλείου επιτέθηκε λεκτικά στον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Νέοι Καιροί» Ηρακλή Τέσσα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την συνεδρίαση.

Πριν το διάλειμμα της συνεδρίασης συζητήθηκε η αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Η οικονομική υπηρεσία είχε προτείνει αύξηση των τελών κατά 20% ενώ η οικονομική επιτροπή εισηγήθηκε αύξηση της τάξεως του 10%.

Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός συμφώνησε με την πρόταση της οικονομικής υπηρεσίας για αύξηση της τάξεως του 20%. Η πρόταση δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία  της δημοτικής παράταξης και το θέμα δεν πέρασε. Στην πρόταση για αύξηση 10% των τελών η Δόξα Ιτσκάρα ψήφισε λευκό. Στη συνέχεια όμως και αφού είχε τελειώσει το θέμα… άλλαξε γνώμη λέγοντας «αν είναι να μην περάσει από εμένα το ψηφίζω». Ο πρόεδρος κ.. Γκαρνέτας όμως θεώρησε την κ. Ιτσκάρα εκπρόθεσμη και διέκοψε την συνεδρίαση για λίγα λεπτά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Βασιλείου κατά τη διάρκεια της διακοπής υποστήριξε πως η ψηφοφορία μπορεί να επαναληφθεί και με την θετική ψήφο της κ. Ιτσκάρα το θέμα να περάσει, πράγμα που σχολίασε ο Ηρακλής Τέσσας λέγοντας πως δεν έχει δικαίωμα εκ των υστέρων να αναιρέσει την ψήφο της. Το θέμα δεν σχολίαζε όμως μόνο ο εκδότης των «Νέων Καιρών» αλλά όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι όπως και ο δήμαρχος.

Ο κ. Βασιλείου όμως μαινόμενος  επιτέθηκε  λεκτικά μόνο στον κ. Τέσσα με  χαρακτηρισμούς «ποιος είσαι εσύ;», «παρακολούθησε και μη μιλάς», «δεν σου δίνω το δικαίωμα να μου μιλάς» και «βούλωστο».

Αποτέλεσμα αυτής της λεκτικής επίθεσης ήταν να αποχωρήσουν ομόφωνα όλοι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συνεδρίαση.

Σχόλιο "Naousanews”

«Ειλικρινά δεν περιμέναμε πως θα φτάναμε στο 2013 σε συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου  Νάουσας το οποίο φημιζόταν για το επίπεδο των συνεδριάσεων και την πολιτική που παρήγαγε, δημοτικός σύμβουλος να εκστομίσει  σε επαγγελματία δημοσιογράφο, έστω και κατά τη διάρκεια διαλλείματος,  τη λέξη «βούλωστο».
Τι να περιμένουμε στη συνέχεια; Μήπως το «εγέρθητε»;

Πηγή: naousanews.gr, του Βαλάντη Λιόλιου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο