"Άδειασε" την Οικονομική Επιτροπή, αλλά έφαγε "άκυρο" από το Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος


"Άδειασε" την Οικονομική Επιτροπή, αλλά έφαγε "άκυρο" από το Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος...

Λίγο από όλα είχε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, στη συνεδρίασή του το μεσημέρι της Πέμπτης (14/11), με αφορμή τις εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη τελών του Δήμου.

Προτάσεις που αποσύρθηκαν, "άδειασμα", λαϊκισμό, ευχολόγια, αντάρτικά... Και τελικά, ενώ η δήμαρχος επιχείρησε να εμφανιστεί με φιλολαϊκό προφίλ, προτείνοντας να γίνουν μόνο οι εντελώς απαραίτητες αυξήσεις, το Σώμα επέλεξε να μην γίνει καμία αύξηση!

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Όπως γράψαμε σε προγενέστερες αναρτήσεις, η Οικονομική Επιτροπή διαμόρφωσε μία εισήγηση, με βάσει τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και όπως έβγαιναν οι αριθμοί, έπρεπε να γίνει κάποια αύξηση. Μετά από πολλές ώρες συνεδρίασης, αποφασίστηκε τελικά αυτή η εισήγηση.

Όταν ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το μεσημέρι της Πέμπτης, η Δήμαρχος έβγαλε την "ουρά" της απ' έξω, αναφέροντας (μέσω επιστολής) πως σέβεται την δουλειά που έκανε η Οικονομική Υπηρεσία και η Οικονομική Επιτροπή, αλλά - δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας - προτείνει να μην γίνουν αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας φωτισμού (παρά μόνο μια μικρή μεταβολή στα Βιομηχανικά - Βιοτεχνικά κτήρια. 

Από την άλλη, σχετικά με τα άλλα τέλη που υπήρχε εισήγηση για αύξηση, τα τέλη άρδευσης, τα θεώρησε απαραίτητα, οπότε έμεινε στην εισήγηση της Επιτροπής.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, με αιχμές για τον τρόπο που "αδειάζεται" η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (από μέλη της πλειοψηφίας, κυρίως ο Γιώργος Μιχαηλίδης), για προχειρότητα (από τη μειοψηφία) κλπ, ψηφίστηκε η μη αναπροσαρμογή των τελών (μη αύξηση δηλαδή) των τελών καθαριότητας και φωτισμού.

Στο άλλο θέμα, της αύξησης των τελών άρδευσης, η εισήγηση και της Οικονομικής Επιτροπής και της Δημάρχου ήταν η αύξηση. 
Από την άλλη, έγινε πρόταση της Ιωάννας Σοφρόνωφ για μείωση 20% και πρόταση από τον Βασίλη Λυκοστράτη για μικρότερη αύξηση.

Τελικά, με ψήφους 14 υπέρ της εισήγησης, 4 κατά και 9 λευκά, η εισήγηση δεν πέρασε και κατά συνέπεια, τα τέλη άρδευσης (μέχρι νεοτέρας), παραμένουν ίδια.

Συμπέρασμα: Η Δήμαρχος "άδειασε" την Οικονομική Επιτροπή, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο και μεγάλη μερίδα της παράταξης της Δημάρχου, άδειασε αυτήν...

Κατακλείδα: Καμία αύξηση δεν πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο