Καθαρή πόλη - Υποχρέωση όλων μας


Καθαρή πόλη - Υποχρέωση όλων μας

Επιστολή του αντιδημάρχου Καθαριότητας Βασίλη Παπαδόπουλου:

Για μια ακόμη φορά μείναμε άφωνοι μπροστά στις ντροπιαστικές εικόνες από σωρούς απορριμμάτων εκτός κάδων που εμφανίζονται  στην πόλη της Βέροιας.

Παρά τις προσπάθειες του, ελάχιστου πλέον, προσωπικού της υπηρεσίας Καθαριότητας - Ανακύκλωσης - Περιβάλλοντος και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, για τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης, μέσω βελτιστοποίησης του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων, συνεργασίας με φορείς εναλλακτικής διαχείρισης αυτών, έκδοσης κανονιστικών αποφάσεων για την ορθή διαχείριση τους, τελικά είναι ευθύνη όλων μας να κατανοήσουμε ότι η καθαριότητα της πόλης μας αποτελεί ατομικό μας καθήκον.

Οι εικόνες «παρατημένων» απορριμμάτων εκτός κάδου, το άδειασμα των απορριμμάτων μετά την αναμόχλευση τους με σκοπό την υφαρπαγή τους μέσα από τους κάδους που οδηγούν στην ελεύθερη πρόσβαση των ζώων στα απορρίμματα αποτελούν ελάχιστα δείγματα της «ταυτότητας» μας. Είναι όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν ως πολίτες, που με την πρώτη ευκαιρία αποποιούμαστε της ευθύνης μας και μεταβιβάζουμε το βάρος της στην εκάστοτε  διοίκηση. Γενιές και γενιές, όπως και εμείς μεγαλώσαμε με το ρητό «τα παράπονα σας στο Δήμαρχο» χωρίς να νοιαζόμαστε για αυτό που προκαλούμε εμείς και χωρίς να αναγνωρίζουμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας. Πάντα φταίνε οι άλλοι και αρνούμαστε να δεχτούμε την ευθύνη των επιλογών μας και τις επιπτώσεις τους.

Για ύστατη φορά παρακαλούνται οι δημότες να μην αφήνουν απορρίμματα εκτός των κάδων, τους οποίους οφείλουν να κλείνουν μετά τη χρήση τους, να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στον κοντινότερο διαθέσιμο κάδο και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους σε σημεία που εμποδίζουν την ρίψη των απορριμμάτων από τους πολίτες και την αποκομιδή τους από τα οχήματα του Δήμου. 
Είναι ευθύνη όλων μας  να κάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ καλύτερο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο