Με... κρος, άπερκατ και ντιρέκτ απαντά ο Παυλίδης στον Σκουμπόπουλο!


Με... κρος, άπερκατ και ντιρέκτ απαντά ο Παυλίδης στον Σκουμπόπουλο! 
(απάντηση σε άρθρο του Χ. Σκουμπόπουλου)

Δεν έμεινε απαθής ο Παύλος Παυλίδης στην "σφαλιάρα" που του έριξε ο Χρήστος Σκουμπόπουλος για την αστική ανάπλαση και... ανταποδίδει με 7 "πυγμαχικά χτυπήματα"! 

Δείτε τι απάντησε στην επιστολή Σκουμπόπουλου ο Παύλος Παυλίδης:


Απάντηση σε επιστολή που δημοσιεύσατε 

Ίσως επειδή κάποια πράγματα δεν κατανοούνται από όποιον δεν διαβάζει σωστά την επιστολή  ή επειδή ηθελημένα και σκοπίμως βγαίνουν λάθος συμπεράσματα, αλλά κι επειδή επιλέχθηκε αυτός ο δρόμος της επιστολής δια του μπλογκ, ας αναλύσω:
  1. Ότι σε κανένα έργο αστικής ανάπλασης δεν είμαι αρνητικός, ούτε θα είμαι. Και θα το ψηφίζω και θα το υπερασπίζομαι. Ούτε κανείς είναι αντίθετος στην ποιότητα ζωης των κατοίκων, ούτε το καινούργιο και το ωραίο μπορεί να είναι ίδιο με το παλιό. Όλες οι άλλες πόλεις τα ίδια έργα κάνουν. Αρκεί να πάει κάποιος και λίγο παραέξω από τη Βέροια. Εδώ στην πόλη μας γενικεύουμε την γκρίνια και την μιζέρια και δεν παίρνουμε τα θετικά, αλλά ισοπεδώνουμε τα πάντα. Και στο τέλος επωφελούνται οι «επιτήδειοι»
  2. Το ότι δεν υπάρχει τροχαία στους δρόμους γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακυρώσω όλη την ανάπλαση. Κι επιτέλους θέλω να ζω σε μια ευνομούμενη πόλη και να έχω δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας κι όχι να ισοπεδώνω τα πάντα, επειδή κάποιοι δίνουν αλλού προτεραιότητες. Κι αν η Αθήνα δεν δίνει προσωπικό στον Ταξίαρχο ή ο Ταξίαρχος δεν το δίνει στην Τροχαία, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ιδίως τώρα που καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία
  3. Το ότι υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα από μελετητές σε ένα έργο, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Γνωρίζετε εσείς ο ίδιος από την θητεία σας όταν αποφασιζονταν τα έργα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πόσες τροποποιήσεις, αναθεωρήσεις, αλλαγές γινόντουσαν και γίνονται στον αρχικό σχεδιασμό. Να σας θυμίσω ένα δικό σας για να μην κουράζω με όλα τα άλλα. Την στάση στην πλατεία Ωρολογίου και την εσοχή για το λεωφορείο που εσείς επί θητείας σας κάνατε και δεν προβλεπόταν καν στάση στο Ρολόι. Είχε εξαφανιστεί δια μαγείας. Μην παραπληροφορείτε λοιπόν.
  4. Το ότι κάποιοι σκέφτονται πολιτικά και αποσκοπούν να μην γίνει κανένα έργο για να μην αναδειχθεί η οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή ίσως είναι κάτι που συνεβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Γι αυτό κι επιτέλους ο νομοθέτης αποφάσισε να μην υπάρχουν παρατάξεις πλέον στους Δήμους. Η οποιαδήποτε πόλη δεν μπορεί να λειτουργεί με εμπάθειες και εσωψυχα. Ηρθε ο καιρός να αντιληφθούν όλοι τα νέα δεδομένα, πράγμα που δεν κάνετε.
  5. Γνωρίζετε επίσης εσείς ειδικά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Και μην απαξιώνετε στους πολίτες την λειτουργία του. Γνωρίζετε ότι ψηφίζει επί του σκοπού, επί της ουσίας, επί της ανάγκης, επί της ωφελιμότητας, επί της διαδικασίας, επί της πληρότητας, κλπ ενός θέματος. Υπάρχει κανείς σύμβουλος που μετράει και υπολογίζει τα ειδικά χαρακτηριστικά του έργου τα οποία  οι ειδικοί τα κατανοούν και τα αναζητούν ; Και για ποιο λόγω πρέπει να απορρίψω όλη την ανάπλαση στην πόλη γιατί ένα πεζοδρόμιο σε ένα σημείο ή και κάποιο ακόμα στο σύνολο του έργου έχει πρόβλημα ; Κι αφού υπάρχουν και λύσεις που με καλή διάθεση μπορούν να εφαρμοστούν κατά την υλοποίηση του έργου, γιατί θα πρέπει ένας Δημοτικός Σύμβουλος να ψηφίσει αρνητικά; Είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε Σύμβουλος να γυρνάει το κεφάλι αλλού όταν υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες για την πόλη ; Κι όλες οι άλλες πόλεις να αλλάζουν κι εδώ να μην πρέπει να γίνει τίποτα ;
  6. Επίσης να γνωρίζετε ότι και τότε είχα επισημάνει αρκετές αλλαγές στον ειδικό συνεργάτη και συγκοινωνιολόγο της Δημάρχου και μου είχαν υποσχεθεί ότι κάποια μπορούν να αλλάξουν. Όπως κάνω συνέχεια για οτιδήποτε θεωρώ ότι μπορεί να βελτιωθεί Όπως γίνεται σε όλα τα έργα
  7. Το ότι κάποια τμήματα και μόνο έχουν πρόβλημα στο κυκλοφοριακό, δεν σημαίνει ότι όλη η ανάπλαση είναι άχρηστη. Ούτε πρόκειται να καπηλευτώ και να διχάσω τον κόσμο, όπως τότε που η πόλη αυτή έβγαλε Δήμαρχο για μια Μητροπόλεως. Κι είχαμε την δραματική συνεχεία που μας αναλογούσε ως πόλη. Θα κάνω όμως οτιδήποτε δυνατό για να μειωθούν τα προβλήματα, από αστοχίες ή κακούς χειρισμούς. 
Υ.Γ.  Όποιος με αποκαλεί φίλο, πρέπει και να το νοιώθει. Οι διαφορές, οι παρεξηγήσεις από υπεύθυνα άτομα λύνονται με επικοινωνία και συζήτηση. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο