Με ημερομηνία λήξης η παράταξη Τσαβδαρίδη;


Με ημερομηνία λήξης η παράταξη Τσαβδαρίδη;

Ρόλο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Λάζαρου Τσαβδαρίδη έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα ο Απόστολος Νεστορόπουλος, καθώς ο ίδιος ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης συχνά πρέπει να βρίσκεται στη Βουλή, για να επιτελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Μέχρι την περασμένη Άνοιξη, η κατοχή και των δύο θέσεων, του βουλευτή και του δημοτικού συμβούλου, δεν φάνηκε να τον εμποδίσει (τουλάχιστον για την φυσική του παρουσία), ωστόσο η συγκυρία από τον Αύγουστο και μετά είναι τέτοια, που τον αναγκάζει να λείπει συχνά.

Δεν ξέρουμε αν ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος τελικά (φέρεται να μην το θέλει, καθώς αποφάσισε αν αφοσιωθεί στα βουλευτικά του καθήκοντα), ωστόσο η απουσία του (αν συνεχιστεί), ειδικά τους τελευταίους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές θα λειτουργήσει αρνητικά στην παράταξη, αν υπάρξει διαδοχή του και όχι νέος συνδυασμός.

Από την άλλη, η απουσία αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει το προφίλ του Απόστολου Νεστορόπουλου, αλλά ο ίδιος μας δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση για να τεθεί επικεφαλής (αν πραγματικά το εννοεί είναι άλλο θέμα). 

Ο Αργύρης Γκαμπέσης, που θα μπορούσε να είναι επίσης ένας από τους διεκδικητές της θέσης του επικεφαλής μίας παράταξης, πρόσφατα διορίστηκε διοικητής στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου", οπότε θεωρείται αμφίβολο μέσα σε 8 μήνες να παρατήσει την θέση του για να διεκδικήσει τον Δήμο. 

Ο Χρήστος Τσιούντας έριξε... μούντζα πριν λίγους μήνες στην παράταξη Τσαβδαρίδη, επειδή ο δεύτερος ψήφισε κυβερνητικά μέτρα, οπότε ακόμα και αν το ήθελε, μάλλον η ΝΔ θα του επέστρεφε την... χειρονομία.

Ο Βασίλης Γιαννουλάκης, που είναι από τους έμπειρος της παράταξης Τσαβδαρίδη, είναι κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο να ηγηθεί συνδυασμού.

Κατά συνέπεια, όλα δείχνουν πως η παράταξη "Νέος Δήμος - Νέα Αρχή" θα τελειώσει τον Αύγουστο.

Φυσικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όλα δείχνουν πως θα πάμε σε εκλογές με νέο σύστημα, με ξεχωριστά ψηφοδέλτια υποψηφίων Δημάρχων και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, ωστόσο οι υποψήφιοι σύμβουλοι θα πρέπει να δηλώσουν από την αρχή ποιον υποψήφιο Δήμαρχο θα στηρίξουν. 
Άρα, η φύση των παρατάξεων δεν θα αλλάξει, παρά μόνο ο τρόπος εκλογής τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο