Ο φαιδρο-Τσαρκνιάς τα έβαλε με ομοϊδεάτες του στα Σκόπια για εκκλησία στην Αριδαία...


Ο φαιδρο-Τσαρκνιάς τα έβαλε με ομοϊδεάτες του στα Σκόπια για εκκλησία στην Αριδαία...

Με τη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, που δεν συνεισφέρει οικονομικά στην προσπάθεια του να κτίσει την πρώτη σκοπιανή εκκλησία στη χώρα μας, τα «έβαλε» ο φιλοσκοπιανός Νικόδημος Τσαρκνιάς, ο οποίος αυτοαποκαλείται «επίσκοπος» των υποτιθέμενων «Μακεντόνετς» στη βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας στο Kanal 5 των Σκοπίων, ο Τσαρκνιάς επιτέθηκε φραστικά κατά Σκοπιανών σχισματικών μητροπολιτών, κατηγορώντας τους πως όχι μόνο δεν έχουν προσφέρει ούτε ένα ευρώ για την ολοκλήρωση της εκκλησίας που χτίζει σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην Αριδαία, αλλά ούτε ποτέ κάποιος από αυτούς βρέθηκε στην Ελλάδα για να «δώσει πνευματική υποστήριξη στους «Μακεντόνετς» πιστούς», όπως αποκάλεσε τους λιγοστούς φιλοσκοπιανούς της περιοχής. 

«Οι μητροπολίτες των Σκοπίων νοιάζονται μόνο για τα χρυσοποίκιλτα άμφια» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δέχεται οικονομική βοήθεια για την ανέγερση του ναού, από Σκοπιανούς που ζουν στις ΗΠΑ την Αυστραλία και τον Καναδά.

Ο Νικόδημος Τσαρκνιάς υπήρξε στο παρελθόν κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποσχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990,  μετά από δημοσίευση φωτογραφιών που τον απεικόνιζαν σε ομοφυλοφιλικές ερωτικές περιπτύξεις. Ο ίδιος τότε είχε υποστηρίξει πως οι φωτογραφίες ήταν προϊόν μοντάζ και στόχο είχαν να τον θέσουν εκτός εκκλησίας, επειδή αισθανόταν Σκοπιανός και όχι Έλληνας. 

Παρόλο που έχει αποσχηματιστεί, κυκλοφορεί ελεύθερα φορώντας ράσο και συμμετέχοντας σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της υποτιθέμενης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας. Παλαιότερα είχε ακουστεί πως η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων θα τον έχριζε «μητροπολίτη Μακεδονίας του Αιγαίου», ωστόσο η σκέψη αυτή δεν προχώρησε και πολλοί αποδίδουν σε αυτό, την πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε κατά των Σκοπιανών μητροπολιτών.

Στα Σκόπια, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ευθέως πως ο Τσαρκνιάς χρησιμοποιεί το θέμα της ανέγερσης της υποτιθέμενης εκκλησίας, στην Αριδαία, για οικονομικούς λόγους, αφού συχνά είναι τα εμβάσματα που λαμβάνει από Σκοπιανούς που ονειρεύονται ακόμη και … μητρόπολη στην βόρεια Ελλάδα. 

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο