Ποιο το νόημα των τοπικών οργανώσεων των κομμάτων;



Ποιο το νόημα των τοπικών οργανώσεων των  κομμάτων;

Προέδρους Τοπικών Οργανώσεων εξέλεξε το Σάββατο (16/11) η ΝΔ και την επόμενη εβδομάδα θα εκλέξει θεματικούς υπεύθυνους και τους προέδρους των ΝΟΔΕ. Διαδικασίες δημοκρατικές, αλλά που φέρνουν στο νου την απορία που πολλοί έχουν σχετικά με τον λόγο ύπαρξης των οργανώσεων αυτών, δεδομένου ότι - τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον - πέρα από κάποιες υποδοχές κυβερνητικών στελεχών, ουδέν... ωφέλιμο έπραξαν για την τοπική κοινωνία.
Ούτε μία παρέμβαση, ούτε μία κουβέντα προς τους Ημαθιώτες (έστω τα μέλη τους), κανένας λόγος που να κάνει το ευρύτερο κοινό να πιστεύει πως έχουν λόγο ύπαρξης.

Τόσο η ΝΟΔΕ, όσο και η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας (και οι νεολαίες τους) στην Ημαθία τήρησαν σιγήν... ιχθύος. Η δικαιολογία ήταν από κάποιους ότι μιλούν τα κόμματα σε κεντρική επίπεδο, ωστόσο τα τοπικά μέλη τους άλλα πίστευαν.

Και αν οι τοπικές οργανώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τήρησαν μια στάση "ασφαλείας", που μέχρι ένα βαθμό είναι κατανοητό, είναι αδιανόητη η ανυπαρξία των νεολαιών. Όχι επειδή θεωρούμε πως η Ημαθία χρειάζεται νεαρούς κομματικούς για να την σώσουν, σε καμία περίπτωση, αλλά επειδή απορούμε με την αδιαφορία που αυτοί δείχνουν για τον τόπο τους.

Είναι δυνατόν να γίνονται τόσα και το νέο αίμα, που αύριο μεθαύριο ίσως έρθει στα πράγματα, να μην έχει να πει τίποτα; Αυτή η απόλυτη ταύτιση στην σιωπή δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: Ή ότι απλά δεν έχουν το θάρρος και την δυναμική που αρμόζει σε νέους ανθρώπους ή απλά δεν υπάρχουν ουσιαστικά παρά μόνο στα χαρτιά.

Όπως και να έχει, στον απλό κόσμο δεν έχουν λείψει καθόλου οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, γεγονός που θα έπρεπε να βάζει σε σκέψεις τους εμπλεκόμενους με αυτές. 

Για τους υπόλοιπους, καρφί δεν μας καίγεται, καθώς είναι και δεν είναι, ένα και το αυτό! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο