Πολλά τα "φάουλ" του προέδρου Χατζηαθανασίου


Πολλά τα "φάουλ" του προέδρου Χατζηαθανασίου...

Μπορεί να αποδίδεται συχνά στον εκρηκτικό του χαρακτήρα, αλλά η συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, λίαν επιεικώς, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "λανθασμένη", για να μην πούμε "απαράδεκτη".

Συχνά γίναμε μάρτυρες ακατανόητης συμπεριφοράς του Προέδρου, ο οποίος θεωρώντας πως έχει το δικαίωμα να κρίνει τα λεγόμενα των ομιλητών και να τους διακόπτει όποτε θέλει, αντί να... ελέγχει την κατάσταση, την εκτρέπει!

Ένα από τα τελευταία παραδείγματα είναι η συμπεριφορά του απέναντι στον σύμβουλο της ΛΑΣ Γιώργο Μελιόπουλο (τον οποίο - κατά την άποψή μας - πολλάκις έχει αδικήσει), όταν πολλές φορές και με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο τον διέκοπτε στη συνεδρίαση της Πέμπτης (14/11), με την δικαιολογία ότι επαναλαμβάνει πράγματα που έχουν ειπωθεί. 
Στη συνέχεια, αφού άφησε άλλους να μονολογούν για ώρα, ζήτησε - προς τιμήν του - συγγνώμη από τον Γιώργο Μελιόπουλο...

Λες και κάθε τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι... πρωτότυπη! Τουλάχιστον, ο Γιώργος Μελιόπουλος ανήκει σε μια παράταξη που έχει μόλις δύο μέλη, τι να πούμε για τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις;

Αδιάλλακτος ήταν και προς τον Δημαρχεύοντα κατά τη συνεδρίαση, αντιδήμαρχο και πρώην πρόεδρο του Σώματος Νίκο Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος αναγκάστηκε να μην συμμετάσχει σε ψηφοφορία, επειδή κατά την άποψή του, δεν προβλεπόταν...

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει πως μάλλον λάδι ρίχνει, παρά συντονίζει διαδικασίες, είναι το περιστατικό που συνέβη στην αρχή της εκδήλωσης που διοργανώθηκε παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, όπου - από το πουθενά - δημιούργησε ένταση και... σούσουρο, όταν ζήτησε δημόσια να αποχωρήσει από την αίθουσα της Στέγης γνωστό άτομο που πρόσκειται στο πολιτικό μόρφωμα της Χ.Α., δίνοντάς του περισσότερη σημασία από αυτή που του αξίζει.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν πέσει στην αντίληψή μας κατά καιρούς, με αποδέκτες της ιδιότυπης συμπεριφοράς του δημοτικούς συμβούλους, πολίτες κλπ.

Χαρακτηριστική είναι, τέλος, η άποψη που έχει ο κ. Χατζηαθανασίου για μερίδα (τουλάχιστον) του Τύπου...
Παράδειγμα, σε προγενέστερη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του αντιδημάρχου Άρη Λαζαρίδη, συνάδελφος δημοσιογράφος που καθόταν ακριβώς πίσω του, έκανε μία εμβόλιμη ερώτηση προς τον Αντιδήμαρχο, στην οποία ο κ. Λαζαρίδης απάντησε αυτόματα, με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίπληξη του Προέδρου, ο οποίος χαρακτηριστικά του είπε: "Κύριε Λαζαρίδη, είπαμε, όχι και να απαντάτε σε όποιον να' ναι".

Φυσικά, δικαίωμα λόγου δεν έχουν ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι πολίτες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ειδικά αν μιλάει άλλος και δεν έχει προηγουμένως τον λόγο, αλλά ο καθένας έχει ταυτότητα, δεν είναι "ο όποιος να' ναι".

Με σεβασμό στην ιστορική του διαδρομή, την επιστημονική του κατάρτιση και την προσωπικότητά του, θα θέλαμε να δούμε από εδώ και πέρα έναν πιο μετρημένο Πρόεδρο, όπως - πιστεύουμε - αρμόζει στο πρόσωπό του.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο