Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΛΑ.Ο.Σ. Ημαθίας για την Κοινωνική Αλληλεγγύη


Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΛΑ.Ο.Σ. Ημαθίας για την Κοινωνική Αλληλεγγύη... 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου το απόγευμα στην Βέροια, στο Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», η εκδήλωση κοινωνικού ενδιαφέροντος με θέμα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». 

Την εκδήλωση οργάνωσε η υπεύθυνη γυναικών ΛΑ.Ο.Σ. Ημαθίας Χρύσα Κρουστάλλη, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Ημαθίας. 

Η «αλληλεγγύη», που ήταν το περιεχόμενο του θέματος, και αφορούσε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αναλύθηκε από τρεις ομιλητές, οι οποίοι κάλυψαν όλο τα φάσμα της ζωής μας. 

Ο Τρύφων Τραϊανός, από την «Αλληλεγγύη Ζωής», το καλύτερα οργανωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών σε άτομα ευπαθών ομάδων,  ο Κωνσταντίνος Μαντάς, Αντιπρόεδρος ΕΚΑΒ στο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Αστέριος Παπαστέργιος, δικηγόρος – υποψήφιος Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, μοιράστηκαν  τις γνώσεις τους και την πολύχρονη εμπειρία τους, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο καλύτερης αποτελεσματικότητας της προσφοράς αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας, και στην καθημερινότητα με πρακτικά ζητήματα, και στον ιατρικό τομέα, με ομάδες μακροχρόνια ασθενών και ως προς την ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική παρενόχληση, μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Προσκλήσεις είχαν μοιραστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού και σε φορείς που είχαν άμεσα εμπλοκή με το θέμα. Τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση αυτή, ο πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χρήστος Σκουμπόπουλος. Τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό εκπροσώπησε η Υπεύθυνη Γυναικών Ελλάδος Βασιλική Τσουκαλά, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό. 

Την εκδήλωση παρουσίασε η Χρύσα Κρουστάλλη. Την Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ. Ημαθίας εκπροσώπησε η Πρόεδρος Έλσα Μανωλοπούλου, η οποία έκλεισε την εκδήλωση.Το παραβρισκόμενο  κοινό  έδειξε το ενδιαφέρον του με τοποθετήσεις και ερωτήματα στο πέρας των ομιλιών. 

Η αποτίμηση της όλης δράσης έχει να επιδείξει θετικά αποτελέσματα, για τον λόγο ότι έφερε στο προσκήνιο τον προβληματισμό και την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης, μία έννοια η οποία είναι η κινητήριος δύναμη της επιβίωσης του έθνους μας σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο οικονομικής κατοχής της χώρας μας. Ο πατριωτικός παρεμβατισμός του ΛΑ.Ο.Σ. προτάσσει την αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, σαν μοχλό ανάτασης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο