Προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες απομάκρυνσης του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης


Προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες απομάκρυνσης του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης...

Με το θέμα που αφορά τη Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης ασχολήθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τρίτη (12/11), αφού ήδη βρίσκεται στα χέρια της η γνωμάτευση της Τριμελούς Επιτροπής που συστήθηκε, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΣτΕ και πανεπιστημιακών γιατρών, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτή την εισήγηση της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία διαπιστώνει πως ο Μητροπολίτης Κίτρους δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και αποφάσισε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για την έκδοση προεδρικού διατάγματος, που θα κηρύττει σε χηρεία την Μητρόπολη Κίτρους.

Να αναφερθεί ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, όπως ακριβώς προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τοποτηρητής της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ορίστηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ι. Συνόδου:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέγνωσε την ομόφωνη έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία επισκέφθηκε τον ασθενούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτό το από 23.10.2013 ιατρικό πόρισμα της ως άνω Επιτροπής και βάσει του άρθρου 34 παρ. 6 του Νόμου 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», κήρυξε τον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης εν χηρεία, όρισε δε, βάσει του άρθρου 23 παρ. 1 του ανωτέρω Νόμου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, Τοποτηρητή της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως και απέστειλε τα κατά νόμον σχετικά έγγραφα προς τον Υπουργό Παιδείας για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο