Συλλογή Φαρμάκων - Φαρμακευτικού υλικού στη Βέροια


Συλλογή Φαρμάκων - Φαρμακευτικού υλικού στη Βέροια...

Δημαρχείο Βέροιας, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 (9 π.μ. - 3 μ.μ.)

Από το "Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας" ανακοινώθηκαν τα εξής: Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας που τιμάται την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου στις 14 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο και τις ώρες 09.00 έως 15.00.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού κάθε είδους (παυσίπονα, αναλγητικά, αντιαλλεργικά, αντιβιοτικά, σκευάσματα πίεσης και σακχάρου, παιδικά σιρόπια, αντισηπτικά, γάζες κλπ). Οι υποστηρικτές – φορείς της δράσης θα συγκεντρώσουν τα φάρμακα σε κιβώτια, με αναγραφόμενη την επωνυμία τους και θα τα παραδώσουν τη συγκεκριμένη ημέρα στο δημαρχείο. Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τις ανάγκες του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας και των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.

Να σημειωθεί ότι τα άτομα που κρατούνται δεν έχουν περάσει από δίκη (υπόδικοι), είναι στην πλειοψηφία τους άποροι, ανασφάλιστοι, που στερούνται στοιχειώδους πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Τη δράση υποστηρίζουν και συμμετέχουν o Δήμος Βέροιας, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ημαθίας ,το Κέντρο Πρόληψης «Πρόσβαση» Π.Ε. Ημαθίας, η Δνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ο Σύλλογος «Έρασμος», ο Μορφ. Σύλλογος «Προμηθέας», η  «Πρωτοβουλία για το παιδί», ο Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βέροιας, ο Μορφ. Αθλητ. Σύλλογος «η Καλλιθέα», Σύλλογος Βλάχων Βέροιας, Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Ημαθίας «ο Αγ. Παρθένιος»,  ενώ καθημερινά ο κατάλογος των υποστηρικτών μεγαλώνει.

 «Αδειάζω το φαρμακείο μου, γεμίζω την ψυχή μου»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο