Σκουμπόπουλος ρίχνει "σφαλιάρα" σε Παυλίδη


Σκουμπόπουλος ρίχνει "σφαλιάρα" σε Παυλίδη...
(άρθρο του Χρήστου Σκουμπόπουλου)

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το έργο των αστικών αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης θα υποβάλει ο πρόεδρος των αστικών λεωφορείων Βέροιας και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Παύλος Παυλίδης. 

Έκπληκτος την Τετάρτη 13 – 11 -  2013 διάβασα στον τύπο την επιστολή του προέδρου των αστικών και δημοτικού συμβούλου της πάλαι ποτέ «Όμορφης και Ανθρώπινης Βέροιας» και νυν «Συμπολιτείας» της Δημάρχου κας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου.

Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ανέτρεξα στο αρχείο, για να φρεσκάρω τη μνήμη μου. Ζήτησα και πήρα τα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, για να είμαι σίγουρος για ό,τι γράψω και πω, γιατί αυτοί δεν αστειεύονται. Κάνουν μηνύσεις και ΕΔΕ έστω και για «πλάκα». Αρκεί να θολώνουν τα νερά. Αρκεί να ταλαιπωρούν άσκοπα υπευθύνους και μη. 

Όμως η υποκρισία, το ψέμα και η κοροϊδία, πρέπει να αναδεικνύονται πρωτίστως. Θα φροντίσω να θυμίσω σε όσους γνωρίζουν και να πληροφορηθούν  οι υπόλοιποι την ιστορία του έργου των «αστικών αναπλάσεων».

Στις 6 – 8 – 2009 έγινε ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος Μακεδονίας -  Θράκης 2007 -  2013 και άξονα προτεραιότητας 7 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΚΜ» με κατηγορία πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ» και κωδικό προτεραιότητας «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». 
Οι προτάσεις έπρεπε να υποβληθούν μέχρι 8 – 5 - 2010. Η μονίμως ευρισκόμενη σε «χειμερία νάρκη» δημοτική αρχή ξύπνησε στις 22 – 3 – 2010 και εισήγαγε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για υπογραφή σύμβασης του Δήμου με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου στη Βέροια».

 Παρά τις ζωηρές αντιρρήσεις και ενστάσεις μας τότε, ως αντιπολίτευση, το πρόγραμμα ανατέθηκε κατά πλειοψηφία στην ομάδα της καθηγήτριας κας Τζημοπούλου. Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι:  (Τσιάρας, Σκουμπόπουλος, Παναγιωτίδης, Ακριβόπουλος, Σακαλής, Τσιαμήτρου – Καραχατζή, Γουναράς, Καλαϊτζίδης). Μειοψηφήσαμε, γιατί κυρίως θέλαμε η μελέτη να γίνει με δημόσιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση στο ΑΠΘ, για να επιλεγεί η καλύτερη.

Στις 14 Απριλίου 2010 με την υπ΄ αριθ. 253/2010 απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη συνταχθείσα σε 20 ημέρες, άκουσον – άκουσον, μελέτη του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου στη Βέροια».

Την απόφαση αυτή ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σουμελίδης, Δάσκαλος, Χατζηαθανασίου, Μιχαηλίδης, Παυλίδης, Τσαπαρόπουλος, Μωυσιάδης, Δελαβερίδης, Τσιαμήτρος, Μαυροκεφαλίδης, Συμεωνίδης, Τρανίδης, Παπαστεργίου, Κάκαρης, Ορφανίδης. 

Την απόφαση αυτή δεν ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σκουμπόπουλος, Γιαννουλάκης, Ακριβόπουλος, Σακαλής, Γουναράς. 

Και δεν  την ψηφίσαμε, γιατί είδαμε όλα τα στραβά που βλέπει τώρα ο κ. Παυλίδης, αλλά κυρίως γιατί θέλαμε τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την ανάδειξη -  αναβάθμιση του Τριποτάμου.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συζήτησης, ο κ. Παυλίδης επιχειρηματολόγησε, υπερθεμάτισε και ψήφισε τελικά την έγκριση της μελέτης. 

Τι συμβαίνει, λοιπόν, τώρα και θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ποιους θεωρεί υπεύθυνους για τα «τερατουργήματα» που γίνονται στο κέντρο της πόλης και θα τα «λούζονται» για δεκαετίες οι συμπολίτες; 

Τώρα κατάλαβε την προχειρότητα, λόγω χρόνου, της μελέτης; 
Τώρα κατάλαβε ότι, όταν μειώνεται το πλάτος των δρόμων, θα υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων; 
Τώρα κατάλαβε τις επικίνδυνες προεξοχές στις γωνίες των πεζοδρομίων; 
Τώρα κατάλαβε ότι χάνονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης στο ταλαιπωρημένο κέντρο της πόλης;
Τώρα κατάλαβε τα «ψίχουλα» του πρασίνου που υποτίθεται θα γινόταν στο κέντρο της πόλης; 
Τώρα κατάλαβε ότι πετάχτηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο Άστοχο, Άκομψο, Άτεχνο, Επικίνδυνο; 
Τώρα όμως είναι αργά «για δάκρυα»... 
Τώρα θα πνιγούν και τα ποντίκια, που πέφτουν πρώτα στη θάλασσα, όταν βουλιάζει το καράβι. 
Τώρα θα πληρώσει και ο «Χότζας που πριονίζει το κλαδί που κάθεται». 
Τώρα οι συμπολίτες βλέπουν και αντιλαμβάνονται, καλύτερα από όλους, ότι οι μηνύσεις αυτές, φίλε Παύλο, είναι «για τα μάτια του κόσμου», όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας. 

Βέροια, 19 – 11 - 2013
Χρήστος Σκουμπόπουλος
τ. Δήμαρχος Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το χρειαζόταν αυτό το ξεμπρόστιασμα ο Παυλίδης, γιατί και η κοροϊδία έχει τα όριά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο