Σοβαρός κίνδυνος για πλημμύρες λόγω "Τάφρου 66"


Σοβαρός κίνδυνος για πλημμύρες λόγω "Τάφρου 66"...

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, με πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας, «κόπηκε» το ανάχωμα της Τάφρου 66, μέχρι το ύψος του νερού, δίπλα στο Λιποχώρι. Εκεί δηλαδή που κάποια χρόνια πρίν, χάθηκαν περιουσίες πολιτών όταν έσκασε το ανάχωμα. 

Ο λόγος της τωρινής «κοπής»,  ήταν να αποκατασταθεί η φραγή του αγωγού της παρακείμενης κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞ, που έριχνε τα απόβλητά της στην  Τάφρο. 

Μέχρι και σήμερα, ένα τεράστιο άνοιγμα, περιμένει μια έντονη βροχόπτωση, για να ξαναζήσουμε φαινόμενα που συμβαίνουν κάπου αλλού. Ούτε η ζημιά του αγωγού αποκαταστάθηκε τόσους μήνες και από καθαρή τύχη δεν είχαμε πλημύρες σε χωριά και χωράφια.

Ελάχιστες ημέρες μετά την καταγγελία της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας και πολιτών του Λιποχωρίου, αποφασίσθηκε να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια η αποκατάσταση, με το ποσό των 38.000 ΕΥΡΩ. Ελπίζουμε να μην είναι αργά. 

Όμως, τα ερωτήματα μένουν. Δεν θα λογοδοτήσει κανείς για την εγκληματική αυτή επέμβαση και αδιαφορία; Ποιος πλήρωσε το κόστος της επέμβασης; Ποιος θα πληρώσει το κόστος της αποκατάστασης; Ο πολίτης πάλι;

Σημεία των καιρών. Να ανακατώνουν τα πράγματα όπως βολεύει τους Διοικούντες και τους οικονομικά ισχυρούς και να πληρώνει πάντα το Δημόσιο τις αυθαιρεσίες. Δηλαδή όλοι εμείς.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο