Τα μάτια σας δεκατέσσερα στις γειτονιές!


Τα μάτια σας δεκατέσσερα στις γειτονιές!

Καθημερινά είναι τα φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών σε όλη την Ημαθία, ωστόσο ακόμη περισσότερες είναι οι απόπειρες, που χάρη στην καλή τύχη ή την παρατηρητικότητα των πολιτών, δεν ολοκληρώνονται... 

Η αστυνομία, με τους φιλότιμους (στην πλειοψηφία τους - πάντα θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) εναπομείναντες αστυνομικούς καταβάλλει προσπάθειες να περιπολεί όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά όπως τονίζεται σε κάθε ευκαιρία από την Αστυνομική Διεύθυνση, η συμβολή των πολιτών είναι πάντα καθοριστική...

Αν, λοιπόν, στη γειτονιά σας διαπιστώσετε πως κινούνται ύποπτα άγνωστα άτομα, πεζά ή σε όχημα, μη διστάσετε να καλέσετε τον τηλεφωνικό αριθμό 100, για να το δηλώσετε. Το κέντρο της αστυνομίας είναι υποχρεωμένο (και το κάνει) να στείλει ένα περιπολικό να ελέγξει αυτά τα άτομα.

Αν μεν είναι "καθαροί", έχει καλώς, αλλά αν διαπιστωθεί πως είχαν πρόθεση να προβούν σε κλοπές (λογικά θα βρεθούν εργαλεία για διάρρηξη, όπλα κλπ), θα έχετε συνεισφέρει εσείς σε αυτό και θα... γλυτώσετε.

Φυσικά, λεονταρισμοί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζονται. Απλά, φροντίστε να είστε ακριβείς στην περιγραφή σας.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι απαραίτητο να δώσετε τα στοιχεία σας, η αστυνομία απλά ενδιαφέρεται για τις πληροφορίες σας. 

Αν - παρ' ελπίδα - δεν ανταποκριθεί η αστυνομία (πράγματα εξαιρετικά σπάνιο, τουλάχιστον για την Ημαθία), να επιμείνετε, καθώς είναι υποχρέωσή της να έρθει. 

Και, τέλος, η προσοχή σας δεν πρέπει να είναι τεταμένη μόνο τις βραδυνές ώρες, καθώς έχει αποδειχθεί στατιστικά πως οι δράστες δεν διστάζουν να "χτυπούν" όλες τις ώρες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο