Βέροια: Κατήγγειλαν δωροδοκία γιατρών αλλά καταδικάστηκαν και οι ίδιοι (βίντεο)


Βέροια: Κατήγγειλαν δωροδοκία γιατρών αλλά καταδικάστηκαν και οι ίδιοι... 

(ρεπορτάζ από Verianet.gr)
Με τα πρώτα σκοτάδια, το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η δεύτερη και τελευταία μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία και όχι μόνο και αφορούσε το χρηματισμό γιατρών της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν έξη χρόνια με αφορμή το μεγάλο αριθμό τοκετών με καισαρική που παρατηρήθηκε στη συγκεκριμένη κλινική.

Μετά από έρευνα που ακολούθησε η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια με κατηγορούμενους δύο γιατρούς με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, αλλά και έντεκα άτομα – γυναίκες και συζύγους – που αντιμετώπισαν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, καθώς, κατά την έρευνα που διεξήχθη είπαν ότι έδωσαν χρηματικά ποσά στους δύο κατηγορούμενους γιατρούς.

Μεταξύ των μαρτύρων που κλήθηκαν να καταθέσουν στη δίκη ήταν και τρείς γιατροί γυναικολόγοι, δύο με ιδιωτικά ιατρεία κι ένας κλινικάρχης.

Το δικαστήριο, μετά από μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία, έβγαλε την απόφασή του στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκαν ένοχοι οι δύο γιατροί στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο και χρηματικό πρόστιμο.

Καταδικάστηκαν επίσης και επτά κατηγορούμενοι – επίτοκες τότε και σύζυγοί τους – για ενεργητική δωροδοκία, όλοι με ποινή φυλάκισης 30 ημερών.

Η δίκη προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον, πέραν του αντικειμένου της και λόγω ενός συνηγόρου…

Συγκεκριμένα την υπεράσπιση του ενός από τους δύο κατηγορούμενους γιατρούς είχε ο δικηγόρος, βουλευτής Ημαθίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού “Apha” ήταν όλη μέρα στα δικαστήρια της Βέροιας και μετά το τέλος της δίκης ζήτησε και πήρε δηλώσεις από τον κ. Τσαβδαρίδη.

Δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος Βέροιας, Χριστόφορος Κοτίδης ο οποίος ήταν υπεράσπιση κατηγορούμενων γυναικών

Δείτε το στιγμιότυπο των δηλώσεων του κ. Τσαβδαρίδη και του κ. Κοτίδη στην κάμερα του “Apha” και μια αποκλειστική δήλωση του κ. Κοτίδη στο Verianet.gr:



Πηγή: verianet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο