Έγινε η θεμελίωση του Γυμνασίου - Λυκείου στα Γιοτζαλίκια Βέροιας (βίντεο - φώτο)


Έγινε η θεμελίωση του Γυμνασίου - Λυκείου στα Γιοτζαλίκια Βέροιας...

Αγιασμό θεμελίωσης στο υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα στην περιοχή "Γιοτζαλίκια" της Βέροιας, τέλεσε το πρωί της Παρασκευής (20/12/2013) ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Η τελετή έγινε με την παρουσία της Δημάρχου Βέροιας, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλου και Ευθύμιου Φλιτούρη, αντίστοιχα, του διοικητή της Π.Υ. Βέροιας Διονύσης Συντίλα, εκπροσώπων του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και αντιπροσωπείας μαθητών.

Μετά το τέλος του αγιασμού, η Δήμαρχος Βέροιας μίλησε για το έργο (ολόκληρη η ομιλία της σε βίντεο που ακολουθεί), ενώ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευθύμιος Φλιτούρης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου της ανέγερσης του σχολείου.

Στη συνέχεια, μαθητές των σχολείων που θα εγκατασταθούν στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα (του 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Βέροιας) ανέγνωσαν ποιήματα.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, με δηλώσεις του προς τη ΔΙΟΝ Τηλεόραση και το InVeria.gr (βίντεο που ακολουθεί), αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων, επισημαίνοντας τα λόγια του Κοσμά του Αιτωλού "όταν ανοίγει ένα σχολείο, κλείνουν 10 φυλακές".

Μετά το τέλος της τελετής, ακολούθησε μικρή δεξίωση στον χώρο του εργοταξίου.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο