"Κάναμε πάρτι και μας δικάζουν"


"Κάναμε πάρτι και μας δικάζουν" (επιστολή δύο κατηγορούμενων)...

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή δύο συμπολιτών μας, του Πάρη Πύρκα και του Κωνσταντίνου Μανουρά, σχετικά με δικαστική περιπέτεια που έχουν, έπειτα από διοργάνωση πάρτι στο κέντρο της Βέροιας: 

Μια φορά κι έναν καιρό στις 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 στην ήσυχη πόλη της ΒΕΡΟΙΑΣ μια ατίθαση και επικίνδυνη νεολαία τόλμησε να κάνει PARTY με μουσική στο κέντρο της πόλης. Ο κόσμος πολύς κοντά στα 200 παιδιά, οι "ΕΝΟΧΟΙ" 2.

Ο Π. ΠΑΡΗΣ και ο Μ. ΚΩΝΣ/ΝΟΣ κατηγορούνται για μια ακόμα φορά γιατί απλά είναι "διαφορετικοί", γιατί απλά είναι παράξενοι σε αντίθεση με την καθώς πρέπει σε εμφάνιση κοινωνία μας.

Ευτυχώς οι "ΚΑΛΟΙ" αστυνομικοί τους αντιλήφθηκαν ανάμεσα σε 200 άτομα και τους χαρακτήρισαν ως υπεύθυνους απλά γιατί ξέρουν τα ονόματά τους και τα πρόσωπά τους και χωρίς να τους γίνει κανένας έλεγχος κατηγορούνται ως "ΕΝΟΧΟΙ".

Έτσι ξεκινάει η ιστορία μας για την οποία στις 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ημέρα Τετάρτη δικάζονται αυτά τα 2 παιδιά, χωρίς να φταίνε σε τίποτα, για διατάραξη κοινής ησυχίας με κλήση η οποία τους ήρθε 2,5 μήνες μετά το περιστατικό.

Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε αυτή της πολιτικής και οικονομικής κρίσης,την άνοδο του ρατσισμού,την ανεργία να φτάνει σε τεράστια ποσοστά η αστυνομία προσπαθεί να εξοντώσει οικονομικά την νεολαία της πόλης.Ίσως όλα αυτά να γίνονται γιατί αυτά τα παιδιά σκέφτονται διαφορετικά από την κοινή γνώμη.

Το κείμενο είναι γραμμένο από εμάς τους ίδιους και έχει σταλεί σε όλα τα τοπικά μέσα πού νιώθουμε ότι η αστυνομία μας στοχοποιεί επανειλημμένα στέλνοντας μας συνέχεια σε δίκες χωρίς να φταίμε με σκοπό την οικονομική εξόντωσή μας.

Υ.Γ: Θα ήταν καλύτερο για εμάς να μας βάλουν αμέσως στην φυλακή καθώς είμαστε άνεργοι και δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτά τα χρηματικά πρόστιμα. Να γλυτώσουν κι αυτοί από τα πρόσωπά μας να ηρεμήσουμε κι εμείς από τον οικονομικό στραγγαλισμό.

ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΗΣ ΟΙ "ΕΝΟΧΟΙ"

ΠΥΡΚΑΣ ΠΑΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Demetrios Hadjinicolaou4/12/13, 1:00 π.μ.

    Ἀποφασίστε τελικά: Εἶστε ἡ νεολαία τῆς πόλεως, ποὺ θέλει νὰ ἐξοντώσῃ οἰκονομικὰ ἡ Ἀστυνομία (!) ἢ εἶστε 2 ἄτομα ποὺ σκέφτονται διαφορετικὰ ἀπὸ τὴν «κοινὴ γνώμη» καὶ ἑπομένως καὶ ἀπὸ τὴν πλειονότητα τῶν νέων;


    Γιά σκεφτῆτε τὰ παρακάτω, ἂν θέλετε· 1ον) δὲν χρειάζεται νὰ ἑλκύετε τὴν προσοχή τῶν πολλῶν, μπορεῖτε κάλλιστα νὰ εἶστε ὡλοκληρωμένοι ἄνθρωποι καὶ χωρὶς αὐτό. 2ον) Ἂν αἰσθάνεστε παρ' ὅλ' αὐτὰ τὴν ἀνάγκη νὰ σᾶς προσέξουν, κάντε κἄτι πολιτισμένο, καλόγουστο καὶ δημιουργικό, πάντοτε σεβόμενοι τὴν ἐλευθερία τῶν ἄλλων. Ἡ ἔξαλλη ἐμφάνισι καὶ συμπεριφορὰ (τύπου punk ἢ ἄλλη) δὲν συνιστᾷ κατ' ἀνάγκην ἀδίκημα, ἀλλὰ δὲν εἶναι οὔτε σοβαρὴ ἐπανάστασι μήτε ὠφελεῖ σὲ τίποτε ἀπολύτως. 3ον) Φτύστε τὴν καραμελίτσα τοῦ «ρατσισμοῦ»· εἶναι τὸ λιγώτερο ἀνέντιμο νὰ ἐπιδιώκετε ἀσυλία ἐπικαλούμενοι ἀνύπαρκτους μπαμποῦλες καὶ φαντάσματα.

    Σᾶς εὔχομαι ταχεῖα ἐπαγγελματικὴ ἀποκατάστασι, ποὺ θὰ σᾶς προσφέρῃ ἀξιωσύνη καὶ προκοπὴ καὶ δὲν θὰ ἔχετε οὔτε ἐσεῖς καμμία ὄρεξι γιὰ πάρτυ ἀλητείας (<punk) ἢ κανενὸς εἴδους ἐξευτελιστικοὺς διασυρμούς._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεμέτριε είσαι ότι να' ναι και μας πόνεσαν και τα μάτια για να διαβάσουμε τον ωχετό σου, όπου ως διαφωτιστείς ήρθες να τους πεις τι να κάνουν (να κλειστούν στο καβούκι τους) και τους αποκαλείς και αλήτες (πάρτυ αλητείας).

    Τόση κακία και χολή προς δύο ανθρώπους που το μόνο που έκαναν ήταν να συμμετάσχουν σε ένα πάρτυ; Αλλά θα μου πεις από όλο το κείμενο η αναφορά στην άνοδο του ρατσισμού σε ενόχλησε, οπότε το καταλάβαμε που πάει το γράμμα.

    Ελπίζω όλοι να ξεμπερδέψουν γρήγορα με αυτές τις ιστορίες γιατί δεν είναι μόνο ο Πάρης και ο Κώστας που εξοντώνονται οικονομικά, υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις στη Βέροια που δείχνουν ξεκάθαρα τη γραμμή έχει πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αει ψοφα..4/12/13, 10:49 μ.μ.

    Demetrie Hadjinikolaou σε μια κοινωνια αλητων στην πλειοψηφια,με αλητες πολιτικους,αστυνομικους,παπαδες, στρατιωτικους και διεφθαρμενους δημοσιους υπαλληλους,(σε καποια απο αυτες τις κατηγοριες ανηκεις σιγουρα (χωρις συγνωμη για τον ενικο)) το παρτυ των παιδιων σε πειραξε!!!...Αυτο ομως που στα αληθεια σε πειραζει εσενα και καθε ομοιο σου ειναι η καθε εκφραση ελευθεριας απο οπου και αν προερχεται..Αει ψοφα λοιπον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχόλιο δημοσιεύτηκε καταχρηστικά (από την πλευρά μας), αν και αντιβαίνει σε έναν βασικό κανόνα των σχολιασμών (εξύβριση, με ανωνυμία μάλιστα). Αν δεν σέβεστε τους σχολιαστές, τουλάχιστον σκεφτείτε σε πόσο δύσκολη θέση μας φέρνετε με τέτοιους οξείς χαρακτηρισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση των σχολιασμών, παρακαλούμε εκφραστείτε ανθρώπινα, το κατά δύναμιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο