Ο Λάζος, ο Φλωρινιώτης και οι... δημοτικές εκλογές με το ισχύον σύστημα!


Ο Λάζος, ο Φλωρινιώτης και οι... δημοτικές εκλογές με το ισχύον σύστημα!

Φαίνεται πως τελικά οι δημοτικές εκλογές, λόγω της άρνησης του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει αλλαγές, θα γίνουν με το ισχύον σύστημα και, ως εκ τούτου, η... ισχύς θα βρίσκεται στους δημοτικούς συμβούλους, που με την δική τους "σταυροφορία", θα αναδείξουν τον επόμενο Δήμαρχο...

Οι εκλογές με το παλιό σύστημα κάποιους τους βολεύει και κάποιους τους... καίει.

Δηλαδή:

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, πέρα από την προσωπική τους αναγνωρισιμότητα, θα πρέπει να βρουν στελέχη που είναι εξίσου (ή και παραπάνω) δημοφιλείς, ούτως ώστε να τους ωθήσουν στην εκλογή.

Έτσι, οι συνδυασμοί που θα καταφέρουν να αποκτήσουν άτομα που έχουν "προίκα" σταυρών, αποκτούν αμέσως το πλεονέκτημα. Αντίθετα, συνδυασμοί με πρωτοεμφανιζόμενα άτομα, μπροστά στην "συμμαχία" των... σταυροφορεμένων, θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρό θέμα.

Οι "επίσημοι" υποψήφιοι

Μέχρι στιγμής, δύο άτομα έχουν επίσημα δηλώσει πως προτίθενται (και λένε πως μπορούν) να σχηματίσουν συνδυασμό και να διεκδικήσουν το τιμόνι του Δήμου Βέροιας: Ένας πρώην Δήμαρχος, με μεγάλη εμπειρία στα Αυτοδιοικητικά, και ένας πρωτοεμφανιζόμενος, που δεν έχει καμία εμπειρία περί των Αυτοδιοικητικών και, εμείς τουλάχιστον, δεν θυμόμαστε να τον έχουμε δει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω ως ακροατής. 

Ο λόγος για τους Χρήστο Σκουμπόπουλο και Γιάννη Παπαγιάννη, αντίστοιχα.

Ωστόσο, αυτοί οι δύο, που από νωρίς "άνοιξαν" τα χαρτιά τους, δεν συγκαταλέγονται στα... φαβορί. Ειδικά αν πάμε σε εκλογές με τον ισχύον σύστημα, ο μεν Χρήστος Σκουμπόπουλος δεν θα μπορεί να σχηματίσει εύκολα πλήρη συνδυασμό επειδή πολλά από τα έμπειρα στελέχη που είχε επί θητείας του του έχουν γυρίσει την πλάτη, ο δε Γιάννης Παπαγιάννης, δεν θα μπορεί να βρει αξιοπρόσεχτα στελέχη, επειδή είναι άγνωστος στην περιοχή και δεν έχει δείξει το παραμικρό δείγμα γραφής για τις ικανότητες ή τις προθέσεις του ενασχόλησης με τα κοινά.

Όπως και να έχει, η επί μακρόν προβολή τους μέσω των ΜΜΕ, προφανώς συμβάλει στην... συντήρησή τους στην επικαιρότητα, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι άλλο είναι να είσαι αναγνωρίσιμος ή δημοφιλής και άλλο να θεωρείσαι ικανός για δήμαρχος...

Παραδείγματα: 

- Αναγνωρίσιμος και γνωστός τοις πάσι ήταν και ο συμπαθής σε όλους Λάζος (καλή του ώρα όπου και να είναι), αλλά αυτό δεν τον καθιστούσε αυτόματα ικανό Δήμαρχο.

- Αναγνωρίσιμος και διάσημος είναι ο Γιάννης Φλωρινιώτης ("πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα, πειράζει;"), όπως και το Γωγουλίνι που τον συνοδεύει μαζί με την κόρη του Αννούλα, αλλά επίσης δεν το βλέπουμε να γίνεται Δήμαρχος.

- Αλλά, και ο Σαμαράς, όχι ο Αντώνης, αλλά ο Τρύφων, είναι πάντα στην επικαιρότητα, αλλά αμφιβάλλουμε πως θα είχε τύχη σε μια εκλογική μάχη...


Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν παρομοιάζουμε κανέναν από τους υποψηφίους Δημάρχους με τα παραπάνω παραδείγματα, απλά τονίζουμε την διαφορά μεταξύ της αναγνωρισιμότητας και της ικανότητας.

Ν.Β.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο