Οι λόγοι που θα έκαναν τον Λ. Τσαβδαρίδη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας


Οι λόγοι που θα έκαναν τον Λ. Τσαβδαρίδη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας...

Μπορεί οι υποχρεώσεις του στο κοινοβούλιο να του απαγορεύουν τη συχνή παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, μπορεί πολλοί να πίστεψαν πως η "καριέρα" του στα δημοτικά έχει κλείσει, ωστόσο ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης θεωρούμε πως δεν... έκλεισε ακόμη του λογαριασμούς του με τον Δήμο Βέροιας.

Οι εκτιμήσεις μας αναφέρουν ότι ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής της Ημαθίας, όσο και αν έχει συνδέσει το όνομά του με την Κυβέρνηση και τα μέτρα που λαμβάνει, δεν θα αφήσει το "καλό χαρτί" που έχει στα χέρια του, ως ο μόνος ex officio δικαιούχος για την ηγεσία συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον Δήμο Βέροιας.

Ποιοι λόγοι θα οδηγούσαν τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη να πει "παραμένω" στα Αυτοδιοικητικά;

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, και αυτές που δημοσιεύονται αλλά κυρίως τις κρυφές, η ΝΔ σε ενδεχόμενο εκλογών θα παλέψει για την 2η θέση (για την 1η ούτε λόγος) και, ως εκ τούτου, το πιο πιθανό είναι να πάρει το πολύ μία έδρα στην Ημαθία (και αν).

Οπότε, με ορκισμένο αντίπαλο τον άνθρωπο που ο ίδιος ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ανέδειξε, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, θα έχει δύο μέτωπα. Ένα εξωτερικό (για τη νίκη του κόμματός του) και ένα εσωτερικό (για την προσωπική του εκλογή).

Από την άλλη, η συγκυρία στα Δημοτικά τεκταινόμενα της Βέροιας, είναι πολύ πιο ευνοϊκή. Από το χώρο της υποτιθέμενης "κεντροαριστερας", έχουν αναδειχθεί ή θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον τρεις - τέσσερις συνδυασμοί, έχοντας απλά εξ αυτών ερίσματα ή πρόσωπα που έχουν "δεξιόστροφη" ροπή.

Ο Παύλος Παυλίδης, που θα ηγηθεί συνδυασμού, θα έχει εξ... αριστερών του τον μέχρι σήμερα (τουλάχιστον) γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και ένα σημαντικό αριθμό στελεχών της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Όπως ο ίδιος αναφέρει, εξίσου σημαντική θα είναι και η παρουσία "γαλαζότερων" στελεχών, ωστόσο ο ίδιος ο επικεφαλής, που δίνει και το γενικότερο στίγμα, προέρχεται από τον χώρο του Κέντρου (ΠΑΣΟΚ).

Ο διάδοχος της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, επίσης θα αναλάβει την ηγεσία ενός συνδυασμού που στις τελευταίες εκλογές είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Δάσκαλος, που αναφέρει πως πλέον η φυσική εξέλιξη της πολιτικής του καριέρας είναι μόνο η κάθοδός του ως υποψήφιος Δήμαρχος, επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης, προέρχεται επίσης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (ως μέλος φυσικά, χωρίς κανένα αξίωμα), γεγονός που υποδηλώνει ότι και η δική του πολιτική θεώρηση κινείται σε αυτό το φάσμα.

Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων θα είναι απέναντι στην "δεξιά", ως κατ' εξοχήν αριστερό κόμμα.

Το ίδιο ισχύει και για τον συνδυασμό του ΚΚΕ.

Μόνη, λοιπόν, συγγενική - πολιτικά - παράταξη θα είναι αυτή του Χρήστου Σκουμπόπουλου.

Κατά συνέπεια, αν ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης κατάφερνε να συσπειρώσει την... δεξιά πτέρυγα, μεγάλη επιτυχία θα ήταν να πάρει και τον Χρήστο Σκουμπόπουλο μαζί του, θα είναι ο μόνος συνδυασμός από τον χώρο της κεντροδεξιάς, απέναντι σε όλους τους παραπάνω. 
Μόνη εξαίρεση - ίσως - από τις απώλειες θα ήταν ο συνδυασμός Παυλίδη, ο οποίος διατείνεται ότι θα έχει "δυνατό" όνομα της κεντροδεξιάς, για να αποκομίσει τη στήριξη μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων από εκεί.

Μπροστά στο ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να πέσει και να συμπαρασύρει όλους τους εκλεγμένους σε αυτήν, στην συγκυρία στα Δημοτικά πράγματα της Βέροιας, αλλά και της δυνατότητας που έχει ως ήδη επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού να συνεχίσει εκεί, σε συνδυασμό με την πεποίθησή του ότι ο Δήμος Βέροιας θα μπορούσε να αλλάξει πρόσωπο με τον ίδιο στο τιμόνι, θεωρούμε ότι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί και πάλι με την διεκδίκηση του Δήμου Βέροιας.

Το μόνο - ίσως - πρόβλημα, είναι η "σιγοψιθυρισμένη" πρόθεση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη να αλλάξει πεδίο πολιτικής δραστηριότητας...

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ27/12/13, 12:29 μ.μ.

    Αν ακόμη και σ' αυτές τις εκλογές, μετά την καταστροφή που έχουμε υποστεί σαν χώρα, επιμένουμε να ψηφίζουμε υποψήφιους με κομματικό χρίσμα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Αν σαν πόλη, δεν είμαστε ικανοί να αναδείξουμε ούτε έναν πραγματικά ανεξάρτητο και ικανό άνθρωπο, έχουμε φτάσει στο ναδίρ της ξεφτίλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο