Προσοχή - Ιός στο facebook!


Προσοχή - Ιός στο facebook!

Ένας ιός κυκλοφορεί στο Facebook τις τελευταίες ώρες και έχει προκαλέσει σύγχυση και προβλήματα στους χρήστες. Ο Ιός προσπαθεί να μολύνει τον υπολογιστή σας, ερχόμενος από μήνυμα φίλου σας, με ένα μήνυμα και σας προτρέπει να κατεβάζεται ένα συμπιεσμένο αρχείο (zip). 

Από έλεγχο που κάναμε, ακόμα και αν σκαναριστεί το αρχείο zip με πρόγραμμα antivirus, δεν φαίνεται απειλητικό!
Εννοείται, ότι σε καμία περίπτωση δεν κατεβάζουμε ή ανοίγουμε το αρχείο, κάνουμε αναφορά του μηνύματος στο facebook και αλλάζουμε, καλού - κακού, κωδικό!

Μερικά παραδείγματα των μηνυμάτων που συνοδεύουν τον ιό είναι:

tin ksereis autin?   Anevazei photos sou...!!!!

kala eisai xazos????? ti einauta pou anevazeis edo

xaxa!! des ti xazi ti maria...


Πληροφορίες για τον Ιό!

Από την σελίδα Ασφαλές Ίντερνετ, μας εστάλη η παρακάτω ενημέρωση:


"Η ανάλυση του ιού από το SecNews σε συνεργασία με την σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και διαπιστώνουν οτι πρόκειται για ένα απο τα πλέον ανθεκτικά Malware που κυκλοφορούν . Όπως διαπιστώνει η ερευνητική ομάδα του SecNews, πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη μορφή ιού η οποία έχει τοποθετηθεί σε Ελληνική εταιρεία hosting , εν αγνοία της εταιρείας (η οποία πιθανολογούμε ότι έχει πέσει θύμα hackers). To SecNews προσπαθεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία hosting ώστε να διαπιστώσει αν αυτό συμβαίνει εν αγνοία της . Ο ιός όταν εκτελεστεί κατεβάζει τμήμα μικροκώδικα από την ιστοσελίδα της εταιρείας και δίνει ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ πρόσβαση στον υπολογιστή του χρήστη.

Όσοι από λάθος πραγματοποίησαν click στον σύνδεσμο και εκτέλεσαν το λογισμικό εν αγνοία τους, θα πρέπει να επαναφέρουν τον υπολογιστή τους πιθανόν μέσω FORMAT ή με clean restore στα Windows 8, μιας και ο ιός φαίνεται ιδιαίτερα ανθεκτικός και μη εντοπίσιμος από antivirus ή antimalware Μηχανές μέχρι αυτή την στιγμή."



Με νεότερη ανακοίνωση, πληροφορούμαστε:

"Άμεση ήταν η ανταπόκριση της εταιρείας Hosting WebHosting4U, http://www.webhosting4u.gr/ στο SecNews . Εντός ελαχίστων λεπτών επικοινώνησε στέλεχος της Ελληνικής εταιρείας hosting που εμπλέκεται στο περιστατικό , με τον ιο , εν αγνοια της φυσικα . Το malware τοποθετήθηκε εν αγνοία της εταιρείας σε server που είχε νοικιαστεί από πελάτη της εταιρείας . Η εταιρεία δεν έπεσε θύμα κακόβουλης εισβολής , αλλά ο ίδιος ο πελάτης νοίκιασε με νόμιμη μέθοδο τον dedicated server , και προφανώς τον χρησιμοποίησε για τον διαμοιρασμό του malware . Η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (συλλογή Logfiles, στοιχεία πελάτη κλπ) τα οποία και είναι στην διάθεση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος . Επιπλέον προέβει σε απενεργοποίηση του server που διέδιδε το malware εδώ και περίπου 2 ώρες ώστε να αποτρέψει περαιτέρω την διασπορά του ιού".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο