Βέροια: Εκδηλώσεις για τα 1900 χρόνια από το μαρτύριο του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου


Βέροια: Εκδηλώσεις για τα 1900 χρόνια από το μαρτύριο του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου...

Όπως είναι γνωστό, η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, έχει τη φυλάσσει την Ιερά Κάρα ενός αποστολικού πατρός και μάρτυρα της πρώτης Εκκλησίας, του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Το 2013 συμπληρώνονται 1900 χρόνια από το Μαρτύριό του (113-2013) ως εκ τούτου η Μητρόπολη προέβαλε την Ιερή μορφή του με πολλές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στο κλείσιμο της χρονιάς, κοντά στην ημέρα της μνήμης του, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις προς τιμήν του. 

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και από ώρα 9 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Βεροίας θα τελεστεί Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία για την μνήμη του και θα τεθεί σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων θα τελεστεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός και θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου το πρωΐ στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βεροίας θα τελεστεί πολυαρχιαρετικό συλλείτουγο, επί τη λήξει του αφιερωμένου στον Άγιο Ιγνάτιο έτους, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου, Λαρίσσης κ. Ιγνατίου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Ελασσώνος κ. Βασιλείου και Βεροίας κ. Παντελεήμονος. 

Στη συνέχεια στις 11:30 π.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μενδρεσσέ) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα ομιλήσουν περί του Αγίου Ιγνατίου ο Γέρων Ιωακείμ Καρεώτης και ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής της Α.Ε.Α.Θ., ενώ επίκαιρους ύμνους θα αποδώσει ο χορός των Σύριων μοναζουσών της Ι.Μ. Αγίας Κυριακής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο