Βγήκε νικήτρια η ΒΕΡΟΙΑ κόντρα στον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ (1-0)


Βγήκε νικήτρια η ΒΕΡΟΙΑ κόντρα στον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ (1-0)...

Μια πολύ σημαντική νίκη πήρε η Βέροια απέναντι στον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League, το απόγευμα της Κυριακής (15/12). Η "Βασίλισσα" κατέκτησε το τρίποντο χάρη σε γκολ του κορυφαίου παίκτη της αναμέτρησης, Μπεν, στο 71ο λεπτό.

Σημαντική νίκη για τους γηπεδούχους στην κούρσα για την σωτηρία, που θα τους δώσει ψυχολογία για την συνέχεια. Ο Παναιτωλικός παρά τις πολλές και σοβαρές απουσίες του, προσπάθησε για ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά στερήθηκε λύσεων στην επιθετική του γραμμή.

Με ένα 4-2-3-1 παρέταξε την Βέροια ο Νόστανιτς, που προτίμησε τους Αναστασόπουλο, Σισοκό, Γεωργιάδη, Μπεν, Αμαραντίδη, Μπαργκάν, Τραπ, Ζεζίνιο, Καλτσά, Όστοϊτς και Μπάρμπα, στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του.

Ίδια διάταξη και για τον Παναιτωλικό του Μάκη Χάβου, με τον Έλληνα τεχνικό να επιλέγει τους Μπρακάλι, Γκόλια, Καλί, Κούσα, Μουμίν, Καμαρά, Γοδόι, Γκάλο, Παπουτσογιαννόπουλο, Ιωάννου και Μπελόν στο βασικό σχήμα των φιλοξενούμενων.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Η Βέροια ισορρόπησε σταδιακά, αλλά στα πρώτα 45 λεπτά δεν βρήκε τις λύσεις απέναντι στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειξαν να θέλουν περισσότερο το τρίποντο και τελικά ο Μπεν στο 71' σημείωσε το γκολ που έμελλε να σφραγίσει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Η ανασκόπηση της αναμέτρησης


Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο ζωηρός στο ματς, με τους γηπεδούχους να μοιάζουν νευρικοί. Ο ρυθμός δεν ήταν κακός στο παιχνίδι, ωστόσο τα λάθη στην μεσαία γραμμή ήταν πολλά και οι συνεργασίες στην επίθεση έβγαιναν δύσκολα. Μετά το 10' η Βέροια ισορρόπησε, έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως οι τελικές προσπάθειες των Μπαργκάν και Μπεν δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.


Στο 18' οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πραγματικά καλή στιγμή, όταν στην αντεπίθεση ο Μπελόν βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, αλλά το γύρισμα του προς τον Ιωάννου απομάκρυναν οι αμυντικοί της Βέροιας. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να διατηρεί μια ελαφριά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας και την Βέροια να μην βρίσκει κάθετο παιχνίδι ώστε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπρακάλι.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 38', όταν από χτύπημα φάουλ του Μπεν από δεξιά, Καλτσάς και Σισοκό μπήκαν στην πορεία της μπάλας, ο δεύτερος την βρήκε, αλλά μάλλον της έκοψε την πορεία προς τα δίχτυα του εξουδετερωμένου Μπρακάλι!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 41' και την έχασε ο Καλτσάς. Η άμυνα του Παναιτωλικού δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να απομακρύνει σωστά την μπάλα, η οποία έφτασε στον παίκτη της Βέροιας που λίγο μέσα από το σημείο του πέναλτι δεν σημάδεψε σωστά. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 0-0.

Η Βέροια το ήθελε περισσότερο

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή με τον Μπεν στο 52', αλλά το σουτ του 24χρονου επιθετικού εντός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν από γύρισμα του Μπεν ο Καλί έπεσε με τάκλιν στην πορεία της μπάλας, η οποία αρχικά χτύπησε στο κορμί του και συνέχεια στο αριστερό του χέρι. Δύσκολη φάση για τον Ιωαννίδη, που έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Η υπεροχή της Βέροιας μετουσιώθηκε σε κάτι ουσιαστικό στο 71ο λεπτό. Ο Καλτσάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στο ύψος του δεύτερου δοκαριού, εκεί ο όπου πετάχτηκε ο Μπεν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ανενόχλητος έκανε το εξ επαφής πλασέ για το 1-0! Το σκορ δεν άλλαξε έως την λήξη της αναμέτρησης, που βρήκε νικήτρια την Βέροια σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Σημαντικό το αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, στην προσπάθεια που δίνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

MVP του αγώνα
Δίχως αμφιβολία ο Μπεν. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε ο Γάλλος επιθετικός δίνοντας το τρίποντο - ανάσα στην ομάδα του αλλά και το γεγονός πως ήταν ο παίκτης που προβλημάτισε την άμυνα του Παναιτωλικού σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Η απογοήτευση
Ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με πολλές απουσίες βασικών του παικτών στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας και στερήθηκε λύσεων στην μεσαία γραμμή και την επίθεση. Ως εκ τούτου ο Μάκης Χάβος θα περίμενε από τον Καμαρά να βοηθήσει παραπάνω με την εμπειρία και την ποιότητα του. Όμως ο Σενεγαλέζος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν ανησύχησε ποτέ την άμυνα της Βέροιας.

Ταυτότητα αγώνα


Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας


Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Αθανάσιος Θανασακούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Τέταρτος διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)

Παρατηρητής: Ιωάννης Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Αναστασόπουλος, Σισοκό, Γεωργιάδης (89' Αποστολόπουλος), Μπεν, Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Τραπ (79' Σιόντης), Ζεζίνιο (75' Παυλίδης), Καλτσάς, Όστοϊτς, Μπάρμπας.

Αναπληρωματικοί: Καντιμοίρης, Αποστολόπουλος, Παυλίδης, Μάνος, Ντα Κόστα, Σιόντης, Σεγκούντο.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκόλιας, Καλί, Κούσας, Μουμίν (78' Μπόγιοβιτς), Καμαρά, Γοδόι, Γκάλο, Παπουτσογιαννόπουλος, Ιωάννου (74' Θεοδωρίδης), Μπελόν (84' Μύγας).

Αναπληρωματικοί: Στεφανάκος, Μελισσάς, Θεοδωρίδης, Μύγας, Καλογέρης, Δάρλας, Μπόγιοβιτς.

Γκολ: 71' Μπεν / -

Κίτρινες: 43' Αμαραντίδης, 77' Τραπ, 80' Σιόντης, 89' Γεωργιάδης / 37' Μπελόν, 62' Μπρακάλι, 63' Παπουτσογιαννόπουλος

Κόκκινες: -

Πηγή: sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο