Ευλόγησαν τα νερά του Αλιάκμονα...


Ευλόγησαν τα νερά του Αλιάκμονα...

Με πανηγυρικό τρόπο και φέτος ο ηγούμενος της Μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας Βέροιας ευλόγησε τα νερά του Αλιάκμονα (το μόνο σημείο που γίνεται ρίψη σταυρού στον ποταμό), κατά την γιορτή των Θεοφανείων, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014. 

Πλήθος κόσμου, προσκυνητές της Μονής, παραβρέθηκαν το βράδυ στη Θ. Λειτουργία και τον Μ. Αγιασμό στο καθολικό του Μοναστηριού, ενώ το πρωί, με λιτανεία της Εικόνας της Βαπτίσεως του Χριστού, κατευθύνθηκαν στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου και κατά τη διάρκεια του απολυτίκιου της εορτής "Εν Ιορδάνη", ο ηγούμενος Αρχιμ. Παλαμάς πέταξε τον Σταυρό στο ποτάμι και τρεις τολμηροί έπεσαν στα παγωμένα νερά, από τις βάρκες του συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων, που είχαν αγκυροβολήσει απέναντι από την προβλήτα και αμέσως μετά τη ρίψη του Σταυρού, άναψαν φωτοβολίδες και κόρναραν με τα καΐκια τους, για να τιμήσουν το γεγονός.

Τελικά, τον Σταυρό κατάφερε να πιάσει ο Δημήτρης Καλίλης, από το Κ. Ζερβοχώρι Ημαθίας.

Μετά την επιστροφή στη Μονή, ο σύλλογος Φίλων Μονής Καλλίπετρας, δια του προέδρου του Νικόλαου Κόγια, έκοψαν Βασιλόπιτα, την οποία νωρίτερα ευλόγησε ο Ηγούμενος π. Παλαμάς Καλλιπετρίτης.

Στην τελετή κατάδυσης του Σταυρού στα νερά του Αλιάκμονα παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης, ο πρώην Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Διονύσης Ντόβας και πλήθος πιστών, από διάφορες περιοχές της Ημαθίας.









Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο