Για το 2014 και το Β΄ Σώμα Στρατού


Για το 2014 και το Β΄ Σώμα Στρατού... 

Καθώς ανέτειλε το σωτήριο έτος 2014, ευχόμαστε να είναι αίσιο και αγωνιστικό με την βοήθεια του Θεού για την χειμαζόμενη Πατρίδα μας και όλους τους Έλληνες, αποδήμους και αλυτρώτους.  Απευθύνουμε ιδιαίτερη δέηση προς τον Ύψιστο για την σκλαβωμένη Κύπρο και την Βόρειο Ήπειρο, που δεν ξεχνούμε ποτέ.  Παράλληλα, θέλουμε να μοιρασθούμε κάποιες σκέψεις μας για ένα θέμα που αφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.  

Τον τελευταίο καιρό έκπληκτη (;!) η κοινή γνώμη πληροφορείται διά στόματος Αντωνίου Κάντα ότι επί δεκαετίες η Εθνική μας Άμυνα βρισκόταν στα χέρια αδίστακτων ληστών.  Εχρηματίζοντο ασύστολα από τους εξ ίσου διεφθαρμένους μεσίτες των ξένων, κυρίως Γερμανών -και άλλη έκπληξη!- εμπόρων όπλων, για να προμηθεύεται το δύσμοιρο ελληνικό κράτος ό,τι απέφερε μεγαλύτερες προμήθειες (μίζες) σε άγνωστο αριθμό κλεπτών και προδοτών, από τους κατασκευαστές. 

Οι διάδοχοι εκείνων (ή μήπως οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι;) που διόρισαν ως αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών τον αξιότιμο κύριο Κάντα και συνεργάστηκαν αψόγως μαζί του, αποφάσισαν την χρονιά που μας πέρασε να θέσουν υπό την κρίση των τοκογλύφων δανειστών μας την Αμυντική μας Βιομηχανία.  Προχώρησαν επίσης στην διάλυση του ιστορικού Β΄ Σώματος Στρατού, το οποίο ως τις 29 Νοεμβρίου 2013, έδρευε στην Βέροια.

Η τελευταία αυτή ενέργεια μας προξενεί θλίψη, όχι για ιδιοτελείς τοπικιστικούς λόγους, αλλά γιατί αναρωτιόμαστε αν πρυτάνευσε στην παραπάνω απόφαση το εθνικό συμφέρον.  Αν όντως το Β΄ Σώμα Στρατού στεκόταν εμπόδιο στην ευέλικτη και αποτελεσματική ενίσχυση των υπερασπιστών των πατρίων μας βωμών και εστιών, των Ενόπλων μας Δυνάμεων, θα λέγαμε χίλιες φορές ναι, καλώς έπαυσε να υφίσταται.  Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Ποιος πολιτικός (κυβερνητικός ή αντιπολιτευόμενος) μπορεί να μας πείσει περί τούτου; Χάσαμε την εμπιστοσύνη στους ταγούς μας, και δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό.

Δεν πρόκειται όμως να χάσουμε την ιστορική μας μνήμη ούτε την πίστη μας στα ιδανικά του Β΄ Σώματος Στρατού.  Πολλοί εξ ημών μάλιστα είχαμε το προνόμιο να υπηρετήσουμε την θητεία μας σε αυτό τον ένδοξο Σώμα, του οποίου οι ηρωϊκοί μαχητές έφθασαν άλλοτε στο Δορύλαιο και τον Σαγγάριο (Μικρασιατική Εκστρατεία) και άλλοτε μέχρι την ελληνικότατη Χειμάρρα (Εποποιία του ’40 στα Βορειο-ηπειρωτικά βουνά).  Δεσμευόμαστε ότι θα γνωρίσουμε και στους νεότερους την γενναιότητα και την μέχρι θανάτου αυτοθυσία που εμπνέει το έμβλημά του, οι μακεδονικές σάρισες και η ασπίδα με την προτροπή των Σπαρτιατισσών μανάδων στα παιδιά τους πριν αναχωρήσουν για τον πόλεμο: «Ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς» [= ἢ (να γυρίσεις νικητής με) την ασπίδα (σου) ή (να σε φέρουν νεκρό) πάνω σε αυτήν.]  Είναι η ίδια πίστη που κατέγραψε ο εθνικός μας ποιητής «Αλλά τώρα αντιπαλεύει κάθε τέκνο σου μ’ ορμή, και ακατάπαυστα γυρεύει ή την νίκη ή την θανή».

Με αυτήν την αταλάντευτη πίστη και την διάθεση για αγώνα μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας, δηλώνουμε ότι το Β΄ Σώμα Στρατού ζη και θα συνεχίσει να ζη όσο υπάρχουν νέοι και νέες που ενστερνίζονται τα ιδανικά του. 

Ευτυχές το 2014 και καλή Λευτεριά στην Πατρίδα μας!

Για την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Πατριωτικής Κινήσεως Ημαθίας,

Θεοδώρου Γεώργιος
Θεοδώρου Δημήτριος
Δελησανόπουλος Χαράλαμπος
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο