Γιατί η Δήμαρχος Βέροιας κατηγόρησε για "ελαφρότητα" τον Γ. Αγγέλογλου


Γιατί η Δήμαρχος Βέροιας κατηγόρησε για "ελαφρότητα" τον Γ. Αγγέλογλου...

Σημεία από την τοποθέτηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας Γιάννη Αγγέλογλου, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (20/1/2014), που προκάλεσε τον χαρακτηρισμό, εκ μέρους της Δημάρχου, περί "ελαφρότητας"...

Διαβάστε τι είπε ο Γιάννης Αγγέλογλου:

Ξεκινώντας τη θητεία μου στο τρέχον δημοτικό Συμβούλιο, έθεσα υπ΄ όψη σας δύο κυρίαρχους προσανατολισμούς που διέπουν τις αρχές μου. Την ελευθερία του λόγου και τη Δικαιοσύνη. 

Παραμονές πρωτοχρονιάς καταστρατηγήθηκαν αμφότερες και δυστυχώς κύριε πρόεδρε, ανάμεσα στους «δράστες» (εντός εισαγωγικών) είστε και εσείς. Και απ΄ ότι μαθαίνω ζητήσατε και τη συνδρομή της οικονομικής επιτροπής. Το ότι διαλέξατε τις μέρες των εορτών της πρωτοχρονιάς και του Αγίου Βασιλείου, εκτός από την προσβολή της ελευθερίας του λόγου, που είναι ο θεμέλιος λίθος του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος,  η ενέργειά σας αυτή να θέλετε να κοιμηθεί στο κρατητήριο συμπολίτης μας για τις ιδέες του, αποδεικνύει την εμπάθεια και την κακότητά σας. Το αδίκημα που φαντασιώσατε είναι αυτόφωρο. Η βιασύνη σας το αποδεικνύει περίτρανα. Δεν θα το ΄σκαγε στο εξωτερικό, είχατε όλο το χρόνο να υποβάλετε μήνυση οποιαδήποτε άλλη μέρα, όλες ορθόδοξες είναι. 

Πείτε μας επιτέλους για χάρη της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης λοιπόν, σε ποια ονόματα και σε πόσα βιβλιάρια έχουν κατατεθεί τα χρήματα της δωρεάς Κούσιου αλλά και σε ποια τράπεζα. Αν θυμάμαι καλά όταν ιδρύθηκε μια καινούργια τράπεζα στην πόλη μας είχατε προστρέξει στο κάλεσμά της και δώσατε την πληρωμή των υπαλλήλων, σ΄ εκείνη. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, κι αυτός είναι ο λόγος που ζητώ να μας πείτε σε ποια τράπεζα, έχουν κατατεθεί, σε ελληνική, σε ελβετική, σε κυπριακή … Είναι λογικό να το ζητάμε αυτό κύριε πρόεδρε γιατί πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά μας και διαβάζουν τα μάτια μας. Ας έχουμε τη δυνατότητα να σας προειδοποιήσουμε σαν σύμβουλοί σας, για την περίπτωση που μάθουμε κάτι για κούρεμα ή φαλιμέντο, που θα έχει σαν συνέπεια να συρρικνωθούν τα χρήματα της δωρεάς περισσότερο απ΄ όσο αυγατίζουν με τους τόκους της αργοπορίας σας. 

Για το περίπτερο που τοποθετήσατε σαν μπάστακα καταμεσίς ενός δρόμου, έστω πεζοδρόμου, θα πρέπει να απολογηθείτε κύριε πρόεδρε, όλη η πόλη γελάει εις βάρος του Δημοτικού συμβουλίου, γιατί τις αποφάσεις σας, έστω και τις πλειοψηφικές τις επωμιζόμαστε κι εμείς, καθώς ο κόσμος δεν ξέρει ποιος ψήφισε και ποιος δεν ψήφισε, δεν είναι όλες οι αποφάσεις ονομαστικές ούτε κυκλοφορούν εγκαίρως τα πρακτικά.

Και μιας που ποινικοποιήσατε για δεύτερη φορά τουλάχιστον, την πολιτική ζωή του τόπου, μας δίδεται το έναυσμα και το  δικαίωμα, να πράξουμε κι εμείς αναλόγως, προκειμένου, ν΄απονεμηθεί η Δικαιοσύνη  εκείνη που δεν κατορθώνει ο ορθός λόγος ν’ απονείμει, μιας που μεταφέρεται εν πολλοίς στα ποινικά Δικαστήρια. Για οποιαδήποτε έστω μεταιχμιακά ποινική παράβασή σας,  είναι πεποίθησή μας, θα προσφεύγουμε στον εισαγγελέα, αρχής γενομένης, από την βαριά σας αμέλεια, η οποία ενδεχομένως να ενέχει και τον δόλο κάποιων. Για το Ηρώον της αναπλασθείσης επί των ημερών σας Πλατείας Δικαστηρίων, ο λόγος, και της βαριάς αμέλειά σας για το άγαλμα,  αλήθεια, πώς αποκαλεί το αψευδές στόμα του Λαού, κύριε πρόεδρε και κυρία Δήμαρχος την πλατεία αυτή, πρώην Ρακτιβάν, πρώην πλατεία Ωρολογίου, Πρώην Δικαστηρίων, Πρώην Ρομά που βρομά, νύν Βαρώτσου, νυν  του κλώτσου και  του Κώτσου, που πιαστήκατε και τρέχετε και δεν φθάνετε, νυν Πλατεία Καισαριανής. Πώς την αποκαλείτε εσείς μήπως, πλατεία των ανεκπλήρωτων βάθρων και βαράθρων; Ή πλατεία Ενυδρείου.. Το άγαλμα που κατασκευάστηκε από τον γλύπτη Ευθύμιο Καλεβρά το 1987, πήρε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό, και αγοράστηκε με έξοδα του Δήμου επί Δημαρχίας Ζαμπούνη.
Επί 20 συναπτά έτη, αποτελούσε το Ηρώο στην κεντρική πλατεία της πόλης και αποκαθηλώθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών της ανάπλασής της  στις αρχές του 2008. Για την τύχη του είχε προηγηθεί συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας στο οποίο αποφασίστηκε η μεταφορά του στο πάρκο της οδού Πιερίων στη συμβολή της με την οδό Παπάγου στο Ο.Τ. 545β στη Βέροια κατά πλειοψηφία. Η απόφαση πήρε αριθμό 686/2007. 
Η απόφαση αυτή ουδέποτε εκτελέστηκε μέχρι σήμερα, (21.1.2014) και το άγαλμα του Ηρώου, βρίσκεται κυριολεκτικά πεταμένο σε υπαίθρια δημοτική αποθήκη στην Δυτική πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου της Βέροιας.
Λείπει ένα κομμάτι του, ένα περιστέρι που ήταν προέκταση του αριστερού χεριού του. ...
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο