Η γιορτή των Θεοφανείων σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια


Η γιορτή των Θεοφανείων σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια... 

Τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων θα πραγματοποιήσει ανήμερα των Θεοφανείων (Δευτέρα 6 Ιανουαρίου) ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, σε Βέροια και Νάουσα, ενώ και φέτος αναμένεται εκατοντάδες πολίτες να παραβρεθούν στις τελετές.

Στη Βέροια, το πρωί της Δευτέρας (6/1), μετά τη Θ. Λειτουργία, θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια, με πομπή, κλήρος και λαός θα κατευθυνθούν προς τον Τριπόταμο, όπου γίνεται κάθε χρόνο η ρίψη του Σταυρού, στην μικρή τεχνητή λίμνη που δημιουργείται στο σημείο.



Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης θα μεταβεί στη Νάουσα, όπου στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων στον Αγ. Νικόλαο Νάουσας, με τους αναβάτες (όπως τα τελευταία χρόνια και στη Βέροια) να βουτούν με τα άλογά τους στα παγωμένα νερά της Αράπιτσας, για να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν ευλογία οι ίδιοι και τα ζωντανά τους.

Την παραμονή των Θεοφανείων (Κυριακή 5/1), ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει  στις 6μ.μ. στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Θεοφανείων στο Ναό Αγίων Αναργύρων Βέροιας.



Τέλος, στην Αλεξάνδρεια θα γίνει η ρίψη του Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, μετά τον Μ. Αγιασμό στους ναούς της πόλης.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο