ΚΚΕ για "Αρβανιτίδης" στη Βουλή: Επιχειρούν τρομοκράτηση εργαζόμενων που απεργούν


ΚΚΕ για "Αρβανιτίδης" στη Βουλή:  Επιχειρούν τρομοκράτηση εργαζόμενων που απεργούν... 

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ "Αρβανιτίδης" και τις μεθόδους "εκφοβισμού" όσων δηλώνουν πως θα απεργήσουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και άλλα δικαιώματά τους, κατέθεσε ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Στην ερώτησή του αναφέρει:

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της αλυσίδας super market «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.» κλιμακώνοντας τον... αγώνα τους με 24ώρη απεργία στις 2 Γενάρη και  αίτημα την πληρωμή των μισθών τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους καθώς η εργοδοσία τους χρωστά δεδουλευμένα 3 και 4 μηνών.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου και την ώρα που έκλεινε το κατάστημα στον Κοπανό του Δήμου Νάουσας στην Π.Ε. Ημαθίας η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι δεν θα το ανοίξει ξανά. Η επιλογή του συγκεκριμένου καταστήματος δεν είναι τυχαία. Επιχειρεί, για ακόμη μια φορά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους όλων των καταστημάτων της, αφού οι εργαζόμενοι του καταστήματος είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην απεργία.

Με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση ώστε: 

1. Να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

2. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

3. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο