Ο χορός της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας


Ο χορός της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 28-12-13, ο ετήσιος χορός της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ στο οικογενειακό κέντρο "Κτήμα Αλέξανδρος".

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Λέσχης  κ. Χαράλαμπου Καπουρτίδη.

Έπειτα τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων (άνω των 120) καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους με τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου διαλέκτου-τραγουδιού κ. Νίκου Παπαδόπουλου, μοιράζοντας στο τέλος καρυδόπα και λεφτοκάρια. Κάθ’ όλο το διάστημα του εθίμου αυτού τα παιδιά του τμήματος νταουλιού μας έπαιξαν δύο σκοπούς με την συνοδεία της λύρας και μπροστάρη τον δάσκαλό τους κ.Δημήτρη Ουσταμπασίδη.

Στη συνέχεια χόρεψαν τα παιδιά όλων των τμημάτων πολλούς ποντιακούς χορούς με αποκορύφωμα τον Πυρρίχιο Σέρρα χορόν, τον οποίο σωστά απέδωσαν χορευτικά οι άνδρες του τμήματος παραστάσεων, με την συνοδεία της λύρας του Χρήστου Τρέβλα, Σωκράτη Μουρατίδη και Γιώργου Νικηφορίδη.

Μετά ήρθε η όμορφη και συγκινητική στιγμή της τιμής, για την πολύτιμη προσφορά τους στο σύλλογο, δύο παλαιών χορευτών ( της δεκαετίας του 1970) τουκ. Ανέστη Κασαπίδη και της κα. Σοφίας Πετρίδου δια χειρός των πρώην προέδρων της Λέσχης κ. Λάζαρου Ζευγαρόπουλου και κ. Λάζαρου Κουμπουλίδη.

Ακολούθησε βράβευση των επιτυχόντων μαθητών-σπουδαστών-αθλητών  του συλλόγου με επαίνους που παρέλαβαν από τους τιμηθέντες κ.Ανέστη και κα.Σοφία.

Κατόπιν μας χάρισαν πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα, οι άξιοι συνεχιστές της παράδοσής μας, ο Κυριάκος ( Κούλης) Τριανταφυλλίδης και ο Αντώνης Κουβρακίδης στο τραγούδι, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στη λύρα και αγγείο, ο Σωκράτης Μουρατίδης στη λύρα, ο Ουσταμπασίδης Δημήτρης και ο Ανδρέας Νικηφορίδης σο ταούλ με την συνοδεία του Άκη Γεωργιάδη στο αρμόνιο.

Η έκπληξη της βραδιάς για όλους ήταν η αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου των  Μωμόερων από τους άνδρες του χορευτικού τμήματος εκπροσώπησης της Ε.Λ.Β. υπό την συνοδεία της λύρας του Δημήτρη Παπαδόπουλου, αγγείου του Βασίλη Φωλίνα και των ανάλογων δίστιχων ερμηνευμένα από τον Κούλη Τριανταφυλλίδη.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη των τμημάτων, τους χοροδιδασκάλους κ. Βασίλη Ασβεστά-κ. Γιώργο Ρουκά και κα Μαρία Δεμερτζίδου, τις  υπεύθυνες των τμημάτων  κα Έφη Αμοιρίδου και κα Βασιλική Τόκα, τις υπεύθυνες ιματιοθήκης κα Τοπίδου Νικολέτα και κα Αθανασάκη Νεκταρία, την κα Αθανασία Πρόγκα για την εξαίρετη παρουσίαση της εκδήλωσης και τους γονείς των παιδιών που είναι αρωγοί στην προσπάθεια της Λέσχης για την διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους η περιφερειακή σύμβουλος κα Δώρα Μπαλτατζίδου, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας κ.Βασίλης Παπαδόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Βοριαζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Νίκος Μωυσιάδης, οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων Γεωργιανών και Τριποτάμου ο κ. Ηρακλής Σοφιανίδης και ο κ. Χρήστος Τσανασίδης, ο διοικητής της πυροσβεστικής κ. Διονύσης Συντίλας και οι εκπρόσωποι των  πολιτιστικών συλλόγων-σωματείων: Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, ποντίων Αλεξάνδρειας, χορευτκού ομίλου ποντίων Κοζάνης ‘’Αντάμωμα,, , Τετραλόφου Κοζάνης, Κιβωτιανών Ν. Ημαθίας, ποντίων Ρόδου, Αγίας Τριάδας Ημαθίας, ποντίων φοιτητών Καβάλας και παλαίμαχων χορευτών της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ σας εύχεται όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. 
Υΐαν κ’ ευλοΐαν και καλοχρονίαν – Να  είστουν  πάντα  καλά.                                  
 
Για το Δ.Σ  
Η Εφ. Δημ. Σχέσεων-Τύπου
Ευαγγελία Τογκουσίδου - Παπαδοπούλου

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο