Πάει για Γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος


Πάει για Γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος...

Σε μία σημαντική θέση του κόμματος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" αναμένεται να εκλεχθεί ο Ημαθιώτης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε εκλογές που θα γίνουν στις 11/1/2014. Ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών ΥΠ.Α.Α.Τ., όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου, θα είναι ίσως ο μόνος υποψήφιος για τη θέση και χαίρει της εκτίμησης τόσο του Φώτη Κουβέλη, όσο και της πλειοψηφίας (αν όχι όλων) των στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ.

Ποιος είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Θανάσης  Θεοχαρόπουλος 
 Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας Α.Π.Θ. 
Υπεύθυνος Αγροτικού Τμήματος ΔΗΜΑΡ
τέως Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών ΥΠΑΑΤ

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας Α.Π.Θ., πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην ειδίκευση Αγροτικής Οικονομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εξειδικευτεί και εργασθεί σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού (Wageningen – Ολλανδία, Σαραγόσα – Ισπανία), σε θέματα, όπως: “Ανάλυση Αποτελεσματικότητας και Παραγωγικότητας”, “Οικονομική Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος”. 

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και στο Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων.
Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων όπως:       

“Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση”, “Γεωργική Οικονομική”, “Αγροτικό Μάρκετινγκ”, “Διεθνείς Οικονομικοί Οργανισμοί και Νομοθεσία Εμπορίου”, “Τιμολόγηση Αγροτικών Προϊόντων”, “Οικονομική Ζωικής Παραγωγής”, “Οικονομική Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης”.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης, την βιολογική και ολοκληρωμένη γεωργία, την τεχνικοοικονομική ανάλυση κλάδων πρωτογενούς παραγωγής, την οικονομικότητα, βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα γεωργικών επιχειρήσεων, την οικονομική περιβάλλοντος και την αειφορική γεωργική ανάπτυξη.

Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερες από 40 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια και σε κεφάλαια διεθνών επιστημονικών βιβλίων. Είναι κριτής σε αρκετά διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μέλος της συντακτικής επιτροπής στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό: “American-Eurasian Journal of Sustainable Agriculture”, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Διεπιστημονικής Εταιρείας για τη Βιολογική Γεωργία – ΡΕΑ.

Είναι μέλος πολλών διεθνών και εθνικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, όπως της Ένωσης Ευρωπαίων Γεωργοοικονομολόγων, της Διεθνούς Ένωσης Μάνατζμεντ Γεωργικών Επιχειρήσεων, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας και του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας-Θράκης.  

Έχει διατελέσει μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής (ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ) για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που είχε συγκροτηθεί από τον τ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη. Ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στις συναντήσεις για θέματα Αγροτικής Πολιτικής με τον τ. Υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ν. Μαραβέγια.  

Διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013 όπου και παραιτήθηκε καθώς η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση. 

Δραστηριοποιείται πολιτικά στη Δημοκρατική Αριστερά, της οποίας είναι Υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος και μέλος του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι μέλος του Περιφερειακού Οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ Ημαθίας. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο