Παράγινε το κακό με τις κλοπές μετάλλων - Αστυνομική επιχείρηση για πάταξη του φαινομένου


Παράγινε το κακό με τις κλοπές μετάλλων - Αστυνομική επιχείρηση για πάταξη του φαινομένου...

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκαν την 23.01.2014 το πρωί, αστυνομικές επιχειρήσεις στην Βέροια και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας που οργανώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.

Η αστυνομική επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και συμμετείχαν υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Βέροιας και των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Ελέγχθηκαν συνολικά 7 επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλου και βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαέξι παραβάσεις 16 παραβάσεις, ως ακολούθως:

  • 2 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας σε ισάριθμες επιχειρήσεις,
  • 3 παραβάσεις για παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας (μη αναγραφή εργαζομένων στην κατάσταση εργασίας) και
  • 11 παραβάσεις τροχαίας σε οχήματα εντός και πέριξ των ανωτέρω επιχειρήσεων.
  • Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν 2 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι κατείχαν αντίστοιχα κυνηγετικά όπλα τύπου FLOBERT, ενώ ο ένας από αυτούς κατείχε και 215 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων 

Παράλληλα, προσήχθησαν 3 άτομα, εκ των οποίων 1 ημεδαπός και 2 αλλοδαποί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν σ την προστασία κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων της χώρας, στην καταπολέμηση φαινομένων του παράνομου πλουτισμού και της φοροδιαφυγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο