"Ποδαρικό" με απεργία έκαναν εργαζόμενοι στα Σ/Μ «Αρβανιτίδης»


"Ποδαρικό" με απεργία έκαναν εργαζόμενοι στα Σ/Μ «Αρβανιτίδης»

«Ποδαρικό» για το 2014 με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη Νάουσα, απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, έκαναν οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ανάκληση όλων των απολύσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η εργοδοσία ανακοίνωσε το κλείσιμο του καταστήματος στον Κοπανό της Νάουσας. Τέσσερις ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου και την ώρα που έκλεινε το μαγαζί, ο προϊστάμενος ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι θα μετακινηθούν σε άλλα καταστήματα στη Βέροια. Όπως, όμως, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η απόφαση της εργοδοσίας ανοίγει το δρόμο για απολύσεις.

Είναι πολύ πιθανό ανάλογες εξελίξεις να υπάρξουν και σε άλλα καταστήματα τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο των σχεδίων της εργοδοσίας για πώληση ή κλείσιμο της επιχείρησης. Φημολογία που ενισχύεται από το γεγονός ότι οι προμηθευτές δεν παραδίδουν προϊόντα στα καταστήματα και τα ράφια είναι άδεια, αλλά και από το γεγονός ότι ακόμη και η πληρωμή του δώρου των Χριστουγέννων σε αρκετούς εργαζόμενους έγινε με διατακτικές, στο όνομα δήθεν της έλλειψης ρευστότητας.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Νάουσας είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία που είχε προκηρύξει το σωματείο για τις 2 Γενάρη, με βασικό αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους, συγκεντρώθηκαν με τις οικογένειές τους έξω από το σούπερ μάρκετ, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και έκλεισαν συμβολικά το δρόμο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες από τις Γραμματείες του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, ταξικών σωματείων και του αγροτικού συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας».

Την Πέμπτη (2/1/2014), συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις με την 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Επιθεωρήσεις Εργασίας Ημαθίας και Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Το πρωί της Παρασκευής (3/1) το πρωί, οι εργαζόμενοι στο κατάστημα του Κοπανού της Νάουσας επρόκειτο να συγκεντρωθούν και πάλι έξω από το κατάστημα. Στο μεταξύ, έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Θεσσαλονίκη για τις 9 του Γενάρη.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους, χαιρετίζει την απόφαση για κινητοποιήσεις και δηλώνει ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο στον αγώνα τους.

Πηγή: rizospastis.gr / Φώτο αρχείου
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο