Σύσκεψη για την ΕΒΖ στο Υπ. Οικονομικών


Σύσκεψη για την ΕΒΖ στο Υπ. Οικονομικών...

Σε διυπουργική σύσκεψη για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (29/1) στο Υπουργείο Οικονομικών, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη και του Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. 

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του Ν. Σερρών, βουλευτές των νομών Ημαθίας και Έβρου,  ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αριστ. Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς και αρμόδιος στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΠΚΜ Χρ. Γκουντενούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ι. Μωυσιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΚΜ Ευθ. Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρ. Μέγκλας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΒΖ Χρ. Βαρκάκης καθώς και παραγωγοί και εξαγωγείς ζαχαρότευτλων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν αφενός στην τιμολογιακή πολιτική για το 2014, δηλαδή να δοθούν στους παραγωγούς ζαχαρότευτλων τιμές που θα προσεγγίζουν εκείνες του 2013, όπως ζητούσαν οι παραγωγοί προκειμένου να είναι συμφέρουσες οι καλλιέργειές τους, και αφετέρου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των εργοστασίων της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, τις Σέρρες και τον Έβρο. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι κύριοι Σταϊκούρας και Τσαυτάρης δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν, σε συνεργασία με τον ειδικό εκκαθαριστή της ATEbank Ν. Μαράντο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ, όλες τις παραμέτρους ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία των εργοστασίων ζάχαρης που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Δηλώσεις Τζιτζικώστα

«Συμμετείχαμε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο  Υπουργείο Οικονομικών, με του υπουργούς κ. Σταϊκούρα και κ. Τσαυτάρη και με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να εξετάσουμε το μέλλον και τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ζαχαρότευτλων καθώς και τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Είμαστε στο πλευρό τους, στηρίζουμε τον αγώνα τους και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προωθήσουμε τα αιτήματά τους προκειμένου να βρεθεί μία άμεση, βιώσιμη  και αποτελεσματική λύση. 
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγροτική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, καθώς αποτελούν βασικούς πυλώνες ανάπτυξης όχι μόνο της τοπικής, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας. Θεμελιώδης επιδίωξή μας είναι η ενίσχυση, με κάθε μέσο, των εγχώριων παραγωγών και η στήριξη των ελληνικών βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, προκειμένου να ενδυναμώσουμε την ανταγωνιστικότητα και να προωθήσουμε την εξωστρέφεια, με θετικό πρόσημο και αναπτυξιακές προοπτικές όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία, αλλά για τη χώρα στο σύνολό της»,  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά το πέρας της σύσκεψης.   

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο