Τα Νηπιαγωγεία της Βέροιας παρουσίασαν τα ημερολόγιά τους σε ανοιχτή εκδήλωση


Τα Νηπιαγωγεία της Βέροιας παρουσίασαν τα ημερολόγιά τους σε ανοιχτή εκδήλωση...

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία για το Παιδί και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.

Στην εκδήλωση, μπροστά σε ένα κοινό που κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα, παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο του 2014, που φιλοτέχνησαν τα μικρά παιδιά των Νηπιαγωγείων, υπό την καθοδήγηση των Νηπιαγωγών τους. 

Κάθε Νηπιαγωγείο παρουσίασε το δικό του έργο, που ήταν η απεικόνιση ενός μήνα του χρόνου, μέσα από την ειδική ματιά και την ευαισθησία των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησε ένα ξεχωριστό μικρό δρώμενο. Τα παιδιά απήγγειλαν στίχους που σκαρφίστηκαν μαζί με τις Νηπιαγωγούς τους, ειδικούς για την περίσταση, χόρεψαν, έπαιξαν σκετσάκια (ακόμη και «μαύρο θέατρο»), τραγούδησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, που αφορούσε στον μήνα που τους απασχόλησε , με όλα τα εποχικά, κοινωνικά και ιστορικά χαρακτηριστικά του, αλλά και στο βαθύτερο περιεχόμενο της ομαδικής αυτής προσπάθειας, που ήταν η ανάπτυξη σχέσεων αγάπης και αλληλεγγύης προς τους μικρούς φίλους τους, τα παιδιά της Πρωτοβουλίας.

Το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε κατέπληξε, τόσο για την εφευρετικότητα των ιδεών, όσο και για την αρτιότητά του, αποκαλύπτοντας την τεράστια δουλειά που πραγματοποίησαν οι Νηπιαγωγοί, μαζί με τα παιδιά, σε ελάχιστο χρόνο. Η συγκίνηση υπήρξε διάχυτη και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βεροίας κ. Μαυροκεφαλίδης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αρχοντάκη, ο Διευθυντής της Στοιχειώδους Εκαπίδευσης κ. Διαμαντόπουλος, γονείς των παιδιών και φίλοι της Πρωτοβουλίας.

Το κοινό χαιρέτησε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Γώτη, που αναφέρθηκε στο πνεύμα και την διαδικασία υλοποίησης της μεγάλης αυτής συνεργασίας, ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος που τόνισε την διάθεση της σχολικής κοινότητας και του ιδίου να συμπαραστέκονται σταθερά και ενεργά στο έργο των Σπιτιών της Πρωτοβουλίας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, που ανέλυσε τον τρόπο γέννησης της ιδέας και τη σημασία της και ευχαρίστησε τους συντελεστές.

Ευχαριστίες ακόμη οφείλονται στην ΚΕΠΑ του Δήμου και ιδιαίτερα στην κ. Αρχοντάκη, για τις διευκολύνσεις που παρασχέθηκαν και στο κοινό που ανταποκρίθηκε και βοήθησε την Πρωτοβουλία με την αγορά των Ημερολογίων.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο