Το θέμα των σφαγέων Βέροιας στο Δημοτικό Συμβούλιο



Το θέμα των σφαγέων Βέροιας στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Το θέμα με την απομάκρυνση από την εργασία τους των επαγγελματιών εκδοροσφαγέων των Βιομηχανικών Σφαγείων της Βέροιας, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, το βράδυ της Δευτέρας (20/1/2014).

Εκ μέρους των σφαγέων, έλαβε τον λόγο ο Νίκος Γκασνάκης, ταμίας του Σωματείου Εκδοροσφαγέων Ημαθίας, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα.

Η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου τόνισε πως το θέμα αυτό πρέπει να λήξει και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με τους νόμους που υφίστανται.

Άλλωστε, όπως σημείωσε, ότι το 1991 αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημοτικών Σφαγείων για να ανοίξουν τα σφαγεία της ΕΑΣ, τέθηκε ως όρος να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του.

Όπως δήλωσε, τόσο η ίδια, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και θα πράξουν όποιες ενέργειες χρειαστούν ώστε να υπάρξει η επαναπρόσληψη των σφαγέων που απομακρύνθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο εκπρόσωπος των Σφαγέων έκανε σοβαρότατες καταγγελίες για παράνομη απασχόληση εργαζομένων, περιβαλλοντικά ζητήματα κ.α.

Ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου πρότεινε, μεταξύ άλλων, να μεταβεί αντιπροσωπεία του Δήμου Βέροιας στα Σφαγεία, προκειμένου να υπάρξει επικοινωνία με τη διοίκηση των σφαγείων, για να ασκηθεί πίεση για επαναπρόσληψη και να γίνει παρέμβαση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, άποψη στην οποία συντάχθηκε η πλειοψηφία.

Οι εκδοροσφαγείς ζήτησαν από τον Δήμο να αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια, με αίτημα την άμεση άρση άδειας λειτουργίας των Βιομηχανικών Σφαγείων, λόγω των σοβαρών παραβάσεων που ισχυρίζονται πως υπάρχουν.

Τελικά, αποφασίστηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου με την διοίκηση των Σφαγείων για να ζητηθεί η άμεση επαναπρόσληψη των σφαγέων (ώστε να αποτελέσει η επαναπρόσληψή τους - πέρα από την ηθική υποχρέωση του Δήμου που απορρέει από τις δεσμεύεις του 1991 - εγγύηση για την προστασία των περιβαλλοντικών όρων) και εφόσον δεν αποφέρουν καρπούς οι ενέργειες, να γίνει καταγγελία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο