Βέροια: Συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε 2 καταυλισμούς ΡΟΜΑ


Βέροια: Συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε 2 καταυλισμούς ΡΟΜΑ...

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/1/2014), αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Εργοχωρίου και Τριφυλλοπάζαρου Βέροιας, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της.

Η αστυνομική επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιείται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από την εκάστοτε Αστυνομική Διεύθυνση.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, καθώς και αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών κατά την οποία προσήχθησαν 11 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν:

Ένας άνδρας, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση δεν επέστρεψε ως όφειλε την 30.12.2013.

Δυο άνδρες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα και

Ένας άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ενώ σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, 1 κινητό τηλέφωνο, 2 ηλεκτρογεννήτριες και διάφορα εργαλεία, των οποίων η κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Οι τρεις εκ των συλληφθέντων θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ ο τέταρτος θα οδηγηθεί στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο