Η Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας για το σχέδιο νόμου περί αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ.


Η Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας για το σχέδιο νόμου περί αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ε.Α.Υ.Ν. Ημαθίας εκφράζει την αντίθεση της στο Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ και προτείνει τα εξής:

α) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ – Προτείνεται η ανάδειξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να γίνεται από εκπρόσωπους του σώματος έτσι ώστε το αρχηγείο να αποτελεί ανεξάρτητη αρχή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

β) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ - Προτείνεται η δημιουργία μιας νέας ενιαίας Αστυνομικής Ακαδημίας Πανεπιστημιακού και επιστημονικού επιπέδου ισότιμης με όλα τα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

γ) ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ -  Προτείνεται η συμμετοχή των συνδικαλιστικών φορέων στις επιτροπές Πρόληψης Παραβατικότητας που προβλέπει το Σ/Ν.

δ) ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ Προτείνεται η ενοποίηση του Αστυνομικού προσωπικού καθώς θεωρούμε απαράδεκτο να αναγράφεται πως το Αστυνομικού προσωπικό αποτελείται από ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες όταν σήμερα υπηρετούν στη χώρα μόλις 4 συνοριοφύλακες. Πλέον θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική της πρόσληψης ειδικών φρουρών και συνοριοφυλάκων καθώς έτσι επιχειρείται επιπλέον διάσπαση του Σώματος και απαξίωση της εισαγωγής αστυνομικού προσωπικού μέσω της αδιάβλητης και αξιοκρατικής διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων.

ε)  ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ - Προτείνεται η άρση της κατάργησης του συνόλου των οργανικών θέσεων (6700) καθώς έτσι θα καταστεί πλέον ανέφικτη η μετάθεση κάθε αστυνομικού από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην περιφέρεια. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως μετά την κατάργηση των οργανικών θέσεων , για να μετατεθεί συνάδερφος στην περιφέρεια θα πρέπει να έχει επέλθει η θάνατος άλλου συναδέρφου ή συνταξιοδότηση.

ΖΗΤΟΥΜΕ ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα περιγράφει και θα στοιχειοθετεί εξ αρχής τον κορμό και την ραχοκοκαλιά των αστυνομικών υπηρεσιών, τη λειτουργία τους, τον κώδικα μεταθέσεων καθώς και  τον τρόπο βαθμολογικών προαγωγών. Το παρόν σ/ν δεν αναφέρει πουθενά το αγαθό της ασφάλειας, αυξάνει τις δαπάνες κατακόρυφα, δεν συμπεριλαμβάνει ούτε μια άποψη άλλου φορέα ενώ δεν προβλέπει και καμία αποφόρτιση από πάρεργα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - Ένα σ/ν πλήρες καταρτισμένο και πλαισιωμένο από την αρχή με όλα τα Π.Δ. και τις Υπουργικές Αποφάσεις που θα ορίζουν τους κανόνες λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Το 1984 αποφασίστηκε η ενοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, απευχόμεθα 30 χρόνια μετά την διάσπασης της.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο