Ο Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου νέος Μητροπολίτης Κίτρους και ΚατερίνηςΟ Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου νέος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης...

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος εκλέχθηκε σήμερα (27/2/2014) ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βεροίας, Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, από την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Σώμα της Ιεραρχίας μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Κίτρους τον Αρχιμ. Γέωργιο Χρυσοστόμου με 56 ψήφους.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος είναι 50 ετών, είναι διδάκτωρ Φιλολογίας και καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, χειροτονήθηκε διάκονος το 1989 και πρεσβύτερος το 1990, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Χρυσοφάκη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ | ΑΡΧ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964.

Πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής, Διπλωματούχος Θεολογίας και Διδάκτωρ Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 

Παρακολούθησε ευρύτερες σπουδές στη Γαλλία και στην Ιταλία.

Υπηρετεί ως καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου στη Ρεπουπμλικανική Δημοκρατία του Κονγκό – R.D.C και στη Θεολογική Ακαδημία Κιέβου.

Συνέγραψε 6 βιβλία και 50 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ επιμελήθηκε πολλές επιστημονικές εκδόσεις.

Διοργάνωσε 30 επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ενώ έλαβε μέρος ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στη Θεσσαλονίκη.
Διετέλεσε διάκονος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Θεσσαλονίκης, καθώς και του ομώνυμου Ναού της Βέροιας.

Κατά καιρούς κατείχε διάφορες επιτελικές θέσεις στην εκκλησιαστική διοίκηση στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Μέλος εκκλησιαστικών και ακαδημαϊκών αποστολών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ρωσικά.

Ονομαστική εορτή: 3 Νοεμβρίου (Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο