Ο Δημοσθένης Δαββέτας παρουσιάζει τη νέα του ποιητική συλλογή (Βέροια, 22/2)


Ο Δημοσθένης Δαββέτας παρουσιάζει τη νέα του ποιητική συλλογή (Βέροια, 22/2)...

Η Γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014,  στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης  (στην οδό Έλλης 8), στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα  «Στον καθρέφτη του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τις  εκδόσεις Suis Generis.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κώστας Μαρίνος (Συντάκτης  Πολιτιστικού Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) και ο ίδιος ο συγγραφέας

Στίχους του βιβλίου θα απαγγείλουν η ηθοποιός - σκηνοθέτης Βιβή Νικοπούλου, η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας Αναστασία Πιτούλια και ο ίδιος ο συγγραφέας. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Βίκυ Παπατζίκου

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών και του Ομίλου SCRABBLE Βέροιας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ποιητική αυτή συλλογή συνδυάζει την ονειρική διάσταση της πραγματικότητας το βιωματικό λόγο και τη στοχαστική ενατένιση. Ο τόπος εκκίνησης και ο τόπος άφιξης είναι η γλώσσα. Μέσα από τη γλώσσα ενσαρκώνονται τα πιο επώδυνα αλλά και ακραία οράματα του ποιητή. Ιστορία, γεωγραφία, μνήμη προσωπική και συλλογική εργάζονται μέσω της γλώσσας με στόχο την αυτογνωσία. Πρόκειται για μία βιωματική και ενορατική δουλειά που συνοδεύεται από εικόνες ζωγραφικής του ίδιου του ποιητή.

Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και performer γράφει ήδη από το 1982 άρθρα και δοκίμια για τα περιοδικά και τις εφημερίδες Art forum Art in America Art Studio, Beaux-Arts Magazine, Galleries Magazines, Liberation, Parkett, Risk στις πολιτιστικές στήλες. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας του, συμμετέχει στη σύνταξη καταλόγων και μονογραφιών σημαντικών καλλιτεχνών για Μουσεία, ενώ δίνει διαλέξεις σε Σχολές Τέχνης και Πανεπιστήμια. Από το 1996 δημιουργεί συστηματικά performances και σχεδιάζει.

Ο Κώστας Μαρίνος γεννήθηκε στην Έδεσσα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΤ1, ΕΤ3, Mega Channel και από το 2000 στην εφημερίδα 'Μακεδονία' καλύπτει θέματα πολιτισμού. Είναι μέλος του ΔΣ του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο