Οι γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου ευχαριστούν...


Οι γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου ευχαριστούν...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου: Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο - Λύκειο) Βέροιας ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί φέτος για πέμπτη χρονιά. 

Μέσα στα λίγα αυτά χρόνια, με τις συντονισμένες προσπάθειες διδασκόντων, γονέων και φυσικά τον κόπο των παιδιών, έχει σήμερα αναπτυχθεί και φτάσει στον αριθμό των 90 μαθητών, ενώ δείχνει, επίσης, με τις συναυλίες που πραγματοποιεί, την ολοένα αυξανόμενα ποιοτική εκπαίδευση που παρέχει. 

Ωστόσο, ιδιαίτερα φέτος, με την οικονομική στενότητα του κράτους, αντιμετωπίζει οξυμμένα προβλήματα λειτουργίας, όπως και τα υπόλοιπα 41 Μουσικά Σχολεία της χώρας. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τους φορείς και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας οφείλει να είναι στενή, καθώς εκεί όπου συχνά το κρατικό σύστημα αδυνατεί ή ολιγωρεί, οι παρεμβάσεις τους αποδεικνύονται καίριες.

Έχουμε την τιμή και ευχαρίστηση να είναι χορηγός μας η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, η οποία ανέλαβε από τις 27/01/2014 την κάλυψη της σίτισης των παιδιών του Σχολείου, μέχρι τη λύση του γραφειοκρατικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά της αρμοδιότητας από το Δήμο στην Αντιπεριφέρεια. Σημειώνουμε ότι η σίτιση προβλέπεται από τον καταστατικό νόμο των Μουσικών Σχολείων λόγω της ιδιαιτερότητας του Σχολείου: τα παιδιά κάνουν εννιάωρα και δεδομένου ότι  προέρχονται από όλο το Νομό Ημαθίας, συχνά ξεκινούν από το σπίτι τα χαράματα και επιστρέφουν στις 4:30 το απόγευμα. Ήδη στο Σχολείο μας, από τη στιγμή που διακόπηκε η σίτιση από το Δήμο στα τέλη Οκτωβρίου, έχουν σημειωθεί τρία λυποθυμικά επεισόδια. 

Η παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα ήταν άμεση, μόλις του εκθέσαμε το πρόβλημα, σε συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν και μέλη του μαθητικού συμβουλίου, και οφείλουμε ευγνωμοσύνη την οποία ευελπιστούμε να μπορέσουμε να δείξουμε και «μουσικά», με συναυλία την οποία διοργανώνουμε!

Επίσης, τα πολλά κενά που είχε το Σχολείο μας σε διδάσκοντες μουσικών οργάνων από την αρχή της χρονιάς και μέχρι τα Χριστούγεννα, καλύφθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου, και σε αυτή τη θετική εξέλιξη συνέβαλε με προσωπική του παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Παύλο Πετσάβα, υπεύθυνο της επιχείρησης «Μουσικός Οίκος Βαγγέλης», για τη δωρεά μιας κλασσικής κιθάρας στο Σχολείο μας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο