Παρουσιάστηκε το ανθολόγιο ποίησης του διαγωνισμού "Σ. Περτσιούνης" στη Μελίκη


Παρουσιάστηκε το ανθολόγιο ποίησης του διαγωνισμού "Σ. Περτσιούνης" στη Μελίκη...

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ανθολογίου ποίησης του 1ου Πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού «Σωτήρης Περτσιούνης» στη Μελίκη, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014. 

Ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μελικής και Περιχώρων, Αλέξανδρος Ακριτίδης, παρουσίασε το βιβλίο, τονίζοντας τη σημασία αυτού του εγχειρήματος, καθώς για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα «γραπτό λογοτεχνικό τεκμήριο», που αφορά την επανάσταση του 1878 στην περιοχή του Ρουμλουκιού και για την αυτοθυσία των 7 Βλάχων ηρωίδων γυναικών στο Γαλακτό Πιερίας. 

Η επιμελήτρια φιλόλογος, Ματία Ζάρρου, επισήμανε την ποιότητα των 61 ποιημάτων του Ανθολογίου και εξήγησε τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν. Τέλος ο εκδότης, Θωμάς Παπαστεργίου αναφέρθηκε ευρύτερα στη συνεργασία του με τον ΛΟΜΠ καθώς και στη μέγιστη προσπάθεια που έγινε για ένα άριστο αποτέλεσμα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συμμετέχοντες ποιητές από τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία και την Ημαθία, οι οποίοι παρέλαβαν τιμητικά το Ανθολόγιο. 

Η όμορφη βραδιά «Μνήμης» έκλεισε με απαγγελίες ποιημάτων από μαθήτριες, με τη συνοδεία τραγουδιών από τη χορωδία νέων της Μελίκης. Το βιβλίο διανέμεται στα γραφεία του ΛΟΜΠ.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο