Πράσινες στέγες: Μία καινοτόμα επένδυση για τη Βέροια


Πράσινες στέγες: Μία καινοτόμα επένδυση για τη Βέροια...

Η πόλη της Βέροιας έχει την ανάγκη υλοποίησης - εγκατάστασης ''πράσινων στεγών''. Μία πρωτεύουσα Νομού με πλούσια ιστορία, για να λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά και να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος ιδιαίτερα σε  μία εποχή που έχει παραμεληθεί εντελώς, οι πράσινες στέγες φαντάζουν ως μία καινοτόμα και ουσιαστική λύση τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για το ίδιο το περιβάλλον. 

Tα οφέλη που προκύπτουν από μία τέτοια ελπιδοφόρα επένδυση είναι αρκετά ουσιαστικά και ποιοτικά. Βελτίωση της ποιότητας του αέρα εμπλουτίζοντας την με οξυγόνο, άρα και βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών. Προστασία από πλημμύρες. Τα φυτεμένα δώματα έχουν την ικανότητα συγκράτησης μεγάλου ποσοστού των νερών της βροχής,. Αισθητική αναβάθμιση. Το φυτεμένο δώμα συμβάλλει καταλυτικά στη αισθητική μιας πόλης προσδίδοντας μία αισθητική αναβάθμιση στην περιοχή όπου είναι τοποθετημένο. Αύξηση της εμπορικής αλλά και αντικειμενικής αξίας των κτιρίων στα οποία έχουν εγκατασταθεί πράσινες στέγες λόγω της ενεργειακής αναβάθμισης τους.

Όπως παρατηρούμε λοιπόν τα οφέλη που προκύπτουν από μία τέτοια επένδυση είναι πολλά. Σκεφτείτε τη Βέροια, στα δημόσια κτίρια της οποίας (σχολεία, νηπιαγωγεία, κτλ) να είναι εγκατεστημένα πράσινα δώματα. Το πράσινι να κυριαρχεί στην πόλη. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  των πολιτών σε επίπεδο υγείας κατά κύριο λόγο, αισθητικής αλλά και σε επίπεδο διάθεσης θα είναι τεράστια. Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε καινοτόμες αλλαγές στην πόλη εναρμονισμένες με ευρωπαϊκά πρότυπα.


Του Αντώνη Φαναριώτη

δασολόγου - περιβαλλοντολόγου

για το InVeria.gr
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο