Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή π. Γεωργίου ΧρυσοστόμουΣυγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή π. Γεωργίου Χρυσοστόμου... 


(ανανέωση 28/2, 7.54 μ.μ.)

Από το πρωί της Πέμπτης, που έγινε γνωστή η εκλογή του Αρχιμ. Γεωργίου Χρυσοστόμου στην Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης, ήχησαν οι καμπάνες σε Κατερίνη και Ημαθία.

Από την άλλη, άρχισαν ήδη και τα συγχαρητήρια μηνύματα, τα οποία παραθέτουμε παρακάτω.

Του βουλευτή Λ. Τσαβδαρίδη


Θεοφιλέστατε εψηφισμένε Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,
Αισθάνομαι την ανάγκη να ενώσω την ειλικρινή χαρά μου μαζί με αυτή ολόκληρου του Χριστεπώνυμου πλήθους της Μητροπόλεως μας, για την εκλογή σας από την Ιερά Σύνοδο ως Νέου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης, μία διαδικασία την οποία είχα την τιμή αλλά και το καθήκον να τη βιώσω δίπλα σας, ομού μετά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, όλες τις τελευταίες μέρες μέχρι και σήμερα με ιδιαίτερη προσμονή, συγκίνηση αλλά και αγωνία.
Η σεμνή προσωπικότητα, μαζί με την προσήλωση στην Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση, εφόδια που αποδεδειγμένα συγκεντρώνονται στο πρόσωπο σας ως Νέου Ποιμενάρχη Κίτρους και Κατερίνης, αποτέλεσαν προσόντα που αναμφισβήτητα έλαβε σοβαρά υπόψιν της η Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να σας εμπιστευτεί ένα τόσο υψηλό θώκο.
Είναι σίγουρο ότι όλη η Πνευματική Κοινότητα της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα στερηθεί μία τόσο φωτεινή προσωπικότητα. Είμαι εξίσου βέβαιος, ότι η αταλάντευτη πίστη σας, η εντυπωσιακή ευρύτητα των πνευματικών και κοινωνικών σας δραστηριοτήτων, η άοκνη φροντίδα σας για το συνάνθρωπο και η ειλικρινής αφοσίωση σας για την διάδοση και εδραίωση της Αλήθειας του Θείου Λόγου στις ψυχές όλων των ανθρώπων, θα αποτελούν πάντα για όλους εμάς, το ταπεινό ποίμνιο του Κυρίου μας, το πιο φωτεινό παράδειγμα μίμησης και θαυμασμού.
Όλοι εμείς, το Χριστεπώνυμο πλήθος της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ευχόμαστε στον Ύψιστο να σας χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και δύναμη για τη διατέλεση των νέων σας καθηκόντων ως πνευματικού ηγήτορα του Αδελφού Ποιμνίου του Κίτρους και της Κατερίνης, με επιτυχία για πολλά πολλά έτη, προσφέροντας απλόχερα με το λειτούργημα σας, την καθοδήγηση, την παρηγοριά, την αισιοδοξία και το κουράγιο στον συνάνθρωπο προς Δόξαν Θεού και Λάμψη της Εκκλησίας.


Με ιδιαίτερη τιμή,

 Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Αναπλ. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ
Βουλευτής Ημαθίας


Του βουλευτή Απ. Βεσυρόπουλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και μέχρι σήμερα πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου είχε αμέσως μετά την εκλογή του ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος εξέφρασε τις ολόθερμες ευχές του και τα συγχαρητήρια του για την πανάξια εκλογή του ως Μητροπολίτου και ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά δεχθήκαμε το χαρμόσυνο μήνυμα της πανάξιας εκλογής Σας ως Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Διάπυρες ευχές, ώστε ο Θεός να Σας ενισχύσει στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που Σας ανέθεσε η Εκκλησία. Το έργο που επωμίζεστε έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μέρες μας. Η Εκκλησία καλείται να εμπνεύσει αλλά και να υλοποιήσει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Η πορεία Σας μέχρι σήμερα, μας δίνει τα εχέγγυα ότι θα πετύχετε στην επισκοπική αποστολή Σας. 


Εύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη».  

Της βουλευτού Γ. Μπατσαρά

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια δέχθηκα το χαρμόσυνο άγγελμα της πανάξιας εκλογής Σας ως Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης. Εγκάρδιες ευχές ώστε ο Θεός να Σας ενισχύει στον δύσκολο και πολυυπεύθυνο έργο που Σας ανέθεσε η Εκκλησία. Η μέχρι τώρα πορεία Σας, ο νηφάλιος χαρακτήρας Σας και ο πνευματικός Σας πλούτος, δίδει σε όλες και όλους τα εχέγγυα ότι θα πετύχετε στην επισκοπική αποστολή Σας. Άξιος!

Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση
Γεωργία Μπατσαρά


Του βουλευτή Κ. Γιοβανόπουλου


Εξελέγη από την Ιεραρχία ως Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα ο μέχρι σήμερα αρχιμανδρίτης πρωτοσύγκελλος Βεροίας π. Γεώργιος Χρυσοστόμου. 

Για όσους γνωρίζουμε τον κατηχητή, τον άνθρωπο, τον ιεράρχη νιώθουμε Ελπίδα.
Ακαδημαϊκός, συγγραφέας, ένας σύγχρονος Ιεραπόστολος, ένας ιερέας του Κόσμου.
Για όσους είχαμε την εμπειρία της ευρυμάθειάς του, της καλωσύνης, της οργανωτικότητας, της φιλαλληλίας, της προσφοράς του στον κοινωνικό ιστό, αισθανόμαστε την ασφάλεια της συνέχειας μιας Εκκλησίας που το ορθόδοξο πλήρωμα ποθεί.
Σεβασμιώτατε, καλή δύναμη στο Γολγοθά που αναλαμβάνετε να πορευτείτε με τη γνωστή σας πίστη στο Σκοπό. Η εκλογή σας είναι ένα σήμα Αγάπης.

27-2-2014 Κώστας Γ. Γιοβανόπουλος
Βουλευτής Ημαθίας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Γραμματέας Κοινοβ. ΟμάδαςΤης Δημάρχου Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου

Η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια   Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, απευθύνει τα θερμά της  συγχαρητήρια για την  επάξια ανάδειξη του πατέρα Γεώργιου Χρυσοστόμου  στο αξίωμα του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα. Ο κόσμος σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες. Ο πνευματικός του πλούτος, η εξαιρετική του πολυεπίπεδη μόρφωση, η εκκλησιαστική του εμπειρία και η κοινωνική προσφορά του εγγυώνται μία επιτυχημένη ποιμαντορία. Είθε ο Θεός να τον έχει υπό την σκέπη του.   

Άξιος! 


Του αντιπεριφερειάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη

Είναι μεγάλη χαρά για τους κατοίκους ενός νομού, όταν ένας πνευματικός ταγός του αναγνωρίζεται από όλη την Ελλάδα και αποκτά κάποιο αξίωμα.
Η χαρά όμως είναι μεγαλύτερη όταν αυτό το αξίωμα ανταποκρίνεται πλήρως στην αξία του και στις ιδιαίτερες, αυξημένες και πολυσχιδείς ικανότητές του.
Όλοι οι Ημαθιώτες νιώθουμε μια λύπη τούτη την ώρα που ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας, μας αφήνει για να αναλάβει το ποίμνιο της γειτονικής Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Η λύπη μας αυτή μετριάζεται από τη γνώση ότι ο γειτονικός νομός θα έχει άξια χέρια να κρατούν «τους οίακας της Εκκλησίας».
Είναι από τις λίγες φορές που το «Άξιος» που θα ακουστεί στην ενθρόνισή του θα ανταποκρίνεται τόσο πολύ στις απαιτήσεις της εκκλησιαστικής παράδοσης.
Ας τον συνοδεύουν οι ευχές μας στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε αυτούς τους χαλεπούς για τον τόπο και τον λαό μας καιρούς.
Ας είναι ο Κύριος στον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του, συμπαραστάτης, οδηγός και συνδρομητής του σε κάθε του ενέργεια.
Ας είναι οι κάτοικοι της Πιερίας βέβαιοι ότι «τουούτος έπρεπεν αυτοίς Αρχιερεύς».
Άξιος και εις ανώτερα!

Κώστας Καραπαναγιωτίδης
Αντιπεριφερειάρχης


τ. Δημάρχου Βέροιας Χρήστου Σκουμπόπουλου

Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος
κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟ

Σεβασμιώτατε,

Δεχθείτε παρακαλούμε τα θερμότατα συγχαρητήριά μας για την πανάξια εκλογή Σας.
Το πλουσιώτατο πολυσχιδές έργο Σας στην Βέροια, την Ημαθία και ευρύτερα στον Ορθόδοξο Κόσμο, αποτελεί λαμπρό προοίμιο για ακόμη πιο λαμπρή διακονία από την έπαλξη του επισκοπικού θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος, όπου πάντα θα Σας συνοδεύουν οι ευχές, ο θαυμασμός και η αγάπη μας.  ΑΞΙΟΣ!

Χρήστος Σκουμπόπουλος
τ. Δήμαρχος Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο