Βέροια: Τι λέει Σωματείο Οικοδόμων και ΕΚΑΒ για τον θάνατο του 54χρονου


Βέροια: Τι λέει Σωματείο Οικοδόμων και ΕΚΑΒ για τον θάνατο του 54χρονου... 

«Ο άτυχος συνάδελφος ίσως θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε σπεύσει εγκαίρως η ιατρική βοήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Οικοδόμων Βέροιας για το θάνατο του 54χρονου (δείτε την είδηση) που έχασε τη ζωή του πέφτοντας στο κενό από ταράτσα σπιτιού, όπου εργαζόταν, το πρωί της Κυριακής (16/2/2014).

Από την πλευρά του το ΕΚΑΒ σε ανακοίνωσή του λέει ότι το ασθενοφόρο βρισκόταν εκείνη την ώρα καθ’ οδόν από Πατρίδα προς Βέροια για τη μεταφορά άλλου περιστατικού και ενημέρωσε ότι μπορούσε να ανταποκριθεί σε περίπου 15 λεπτά στο περιστατικό του Πανοράματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι ίδιοι που τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, ακύρωσαν τη μεταφορά με ασθενοφόρο και – λόγω προφανώς της σοβαρότητας της κατάστασης του τραυματισμένου – αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Βέροιας με ΙΧ.

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις:

Σωματείο Οικοδόμων

Σήμερα χάσαμε έναν συνάδελφο που ήταν χρόνια στο γιαπί. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
Χαιρετάμε έναν αγωνιστή του μεροκάματου και του μόχθου. Ο άτυχος συνάδελφος ίσως θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε σπεύσει εγκαίρως η ιατρική βοήθεια. Σε αυτό το κράτος όμως του παραλόγου, ακόμα και δίπλα από το νοσοκομείο κινδυνεύεις, Αποτέλεσμα στο τέλος να...."καταλήγεις". 
Για την τροικανή κυβέρνηση αξία έχουνε τα φανταστικά πλεονάσματα, έχοντας ξεριζώσει τη πρωτοβάθμια υγεία και αφανίσει τις μονάδες του ΕΚΑΒ. Χαλασμένα αυτοκίνητα, έλλειψη προσωπικού (λίγο έλειψε να έχουμε τα χειρότερα με το χαλασμένο περιπολικό της αστυνομίας).
Καταγγέλλουμε αυτή την προδοτική πολιτική που αφανίζει όλες τις μονάδες υγείας και ξεπουλά τις ανθρώπινες ζωές.
Δεν μας στερούν μόνο το μεροκάματο, την ασφάλεια, υγεία, σύνταξη. 
Αυτές οι πολιτικές μας δολοφονούν..

Σωματείο Οικοδόμων Βεροίας

Η Διοίκηση,
Αδάμ Βασίλης


Τι λέει το ΕΚΑΒ

Στις 11:52 πραγματοποιήθηκε κλήση στο 166 σχετικά με το περιστατικό, η οποία και διαβιβάστηκε άμεσα στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο ήταν καθοδόν (από τις 11:47) από το χωριό Πατρίδα προς το Νοσοκομείο Βέροιας.
Ο προβλεπόμενος χρόνος ανταπόκρισης στο περιστατικό του Πανοράματος ήταν περίπου στα 15 λεπτά, αλλά στις 11:57 υπήρξε 2η κλήση στο 166 ενημερώνοντας για ακύρωση της μετάβασης του ασθενοφόρου στο σημείο του συμβάντος αφού η μεταφορά θα πραγματοποιούνταν με ιδιωτικό μέσο κατόπιν πρωτοβουλίας των οικείων του θύματος.

Βάσει των παραπάνω, είναι προφανές πως υπήρξε άμεση και επαρκής ανταπόκριση του E.K.A.B στο  συγκεκριμένο περιστατικό, αποδεικνύοντας ότι οι διασώστες βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού τους έργου προς όφελος όλων των πολιτών του Νομού Ημαθίας.

Uα παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την παραπάνω ανακοίνωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας των περιγραφόμενων γεγονότων.

Πηγή: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο