Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και εγκατάσταση νέου προϊσταμένου στους Αγ. Αναργύρους Βέροιας



Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και εγκατάσταση νέου προϊσταμένου στους Αγ. Αναργύρους Βέροιας...

Στην παλιά του ενορία, των Αγίων Αναργύρων Βέροιας, λειτούργησε, το πρωί της Γ' Κυριακής των Νηστειών (23/3/2014) ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος. Μάλιστα, παρουσιάστηκε στους ενορίτες ο νέος προϊστάμενος της ενορίας, ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, ο οποίος διαδέχεται τον Μητροπολίτη Γεώργιο, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια διακονίας του στην ενορία.

Επίσης, στη Θεία Λειτουργία μετείχε και ιερέας από την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, ο οποίος ήταν επικεφαλής ομάδας προσκυνητών που βρέθηκαν στην Ημαθία για να προσκυνήσουν το Βήμα του Απ. Παύλου, ιερά λείψανα κ.α.

Μετά την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ήθος και την πνευματικότητα του διαδόχου του Αρχιμ. Παύλου Σταματά, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά για την επιλογή του από τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, καθώς και την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του. Όπως ανέφερε μάλιστα, του εμπιστεύεται όσα από τα πνευματικά του παιδιά δεν θα μπορούν πλέον να εξομολογούνται στον ίδιο. 

Επίσης, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εφημέριο και επί χρόνια συνεργάτη του στην ενορία των Αγ. Αναργύρων, ως λαϊκό αρχικά και έπειτα ως κληρικό, Αρχιμ. Καλλίνικο Λιμνιώτη, ο οποίος θα συνεχίσει να διακονεί στην ενορία.
Και στους δύο ευχήθηκε να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το έργο που έχει επιτελεστεί όλα αυτά τα χρόνια, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η διακονία τους θα είναι ιδιαίτερα θετική.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κίτρους απευθυνόμενος προς τους Βούλγαρους Ορθοδόξους από την Φιλιππούπολη, τους καλωσόρισε στην Ημαθία και τη Μητρόπολη και αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους πνευματικούς δεσμούς των δύο ομόδοξων λαών.

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 το πρωί, θα λειτουργήσει για τελευταία φορά, προ της ενθρόνισής του, στους Αγ. Αναργύρους. Επίσης ενημέρωσε πως τα ΚΤΕΛ Ημαθίας έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια προς και από την Κατερίνη το Σάββατο, οπότε θα γίνει και η ενθρόνισή του στη Μητρόπολη Κίτρους, στην Κατερίνη.


πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο