Δήμος Βέροιας: Αντικατάσταση στέγης Δημοτικού Σχολείου ΤαγαροχωρίουΔήμος Βέροιας: Αντικατάσταση στέγης Δημοτικού Σχολείου Ταγαροχωρίου...

Υπογράφηκε την Παρασκευή 28 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιδημάρχου Άρη Λαζαρίδη, η σύμβαση με την ανάδοχο Κοινοπραξία «Φωτιάδης Γεώργιος - Ζοπουνίδης Κων/νος» για την εκτέλεση του έργου Αντικατάσταση στέγης  Δημοτικoύ Σχολείου Ταγαροχωρίου με προϋπολογισμό 23.500 ευρώ.

Το κτίριο στο οποίο θα γίνει η αντικατάσταση της στέγης είναι κάτοψης περίπου 94,50τμ. Κατασκευάστηκε στην δεκαετία του 40 και έκτοτε λειτουργεί σαν Δημοτικό Σχολείο.

Η στέγη σήμερα είναι σε κακή κατάσταση (παραμόρφωση των ξύλων του σκελετού- βέλος κάμψης ψευδοροφής-αποκόλληση επιχρισμάτων οροφής), με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η προσέλευση μαθητών στην αίθουσα. Γι’ αυτόν τον λόγο  διακόπηκαν προσωρινά τα μαθήματα έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Οι εργασίες οι οποίες πρόκειται να εκτελεστούν είναι οι εξής:

α. Καταρχήν θα αποξηλωθεί η υπάρχουσα στέγη (τρίριχτη) η οποία είναι απλής κατασκευής και παλαιά και εμφανίζει πολλά προβλήματα υγρασίας (χωρίς μονώσεις και πέτσωμα) και θα αντικατασταθεί με νέα τετράριχτη, αφού πρώτα καθαιρεθεί το καλκάνι (δηλαδή ζευκτά-τεγίδες-επιτεγίδες-πέτσωμα-πηχάκια-μεμβράνη-καδρόνια-επικεράμωση με κεραμίδια Γαλλικού τύπου).

β. Θα κατασκευαστούν σενάζ διαστάσεων αναλόγως του πάχους της τοιχοποιίας στην κορυφή των τοίχων, από οπλισμένο σκυρόδεμα για το δέσιμο της τοιχοποιίας(και σύμφωνα με τα σχέδια της υπηρεσίας).

γ. Θα αποξηλωθεί η ψευδοροφή (είναι κατασκευασμένη από καλαμωτή και επιχρισμένη) η οποία εμφανίζει σοβαρά προβλήματα από την υγρασία (αποκόλληση επιχρισμάτων-και στην θέση της θα εγκατασταθεί νέα και θα αποτελείται από γυψοσανίδες, πλάτους και μήκους ανάλογα με τα μήκη των χώρων ούτως ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλαίσθητο.
Η ψευδοοροφή θα στερεωθεί σε μεταλλικό σκελετό κρεμαστό από τους στρωτήρες της οροφής ούτως ώστε να αλφαδιαστεί.
Πάνω από την οροφή θα τοποθετηθεί μόνωση από μονωτικές πλάκες πάχους 5 εκ.

δ. Αποξήλωση παλαιών και τοποθέτηση νέων αναρτώμενων φωτιστικών σωμάτων οροφής.  Ακόμη θα τοποθετηθεί κεραία R-TV όπως επίσης και δύο σημεία R-TV. Επίσης θα τοποθετηθούν και 4 φωτιστικά ασφαλείας και δύο κλιματιστικά στην αίθουσα διδασκαλίας.

ε.  Προβλέπεται επίσης η αντικατάσταση των υδρορροών με νέες. 

στ. Θα πραγματοποιηθούν χρωματισμοί με πλαστικά χρώματα εξωτερικά και εσωτερικά του κτιρίου.

Στον προϋπολογισμό του έργου προβλέπονται απολογιστικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για αγορά κουρτινών και κουρτινόξυλων, όπως επίσης και για την τοποθέτηση καινούργιων κλειδαριών και πόμολων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο