Δράσεις για την ανακύκλωση: Επιτακτικές και ελπιδοφόρες για τον άνθρωπο

Δράσεις για την ανακύκλωση: Επιτακτικές και ελπιδοφόρες για τον άνθρωπο...

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ώρας της γης, το Σάββατο στις 29 Μαρτίου ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό συνέλεξε ηλεκτρικές συσκευές. Ακούγοντας αρκετούς γνωστούς και φίλους αλλά παρακολουθώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατήρησα ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ικανοποιητική για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η συγκεκριμένη εκδήλωση τείνει να γίνει να γίνει θεσμός και μόνο θετικά μηνύματα μπορούν να προκύψουν από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.  

Η ανακύκλωση αποτελεί έναν νευραλγικό ''παράγοντα'' για το περιβάλλον αλλά και για τον άνθρωπο. Συμβάλλει άμεσα στην υγεία του, στην δημιουργία θέσεων εργασίας, και όσον αφορά το περιβάλλον είναι καταλυτική για την προστασία του από επικίνδυνες ουσίες. Επίσης, συμβάλλει στην ανάσχεση της κατανάλωσης φυσικών πόρων, είναι γνωστό ότι μειώνονται δραστικά και αποτελεί ένα τρόπο μείωσης τους.

Δράσεις όπως αυτές του Δήμου Βέροιας, μόνο ελπιδοφόρα μηνύματα μπορούν να αποφέρουν, κρίνοντας και από τη συμμετοχή του κόσμου. θεωρώ όμως ότι η προβολή της σημασίας της ανακύκλωσης κρίνεται επιτακτική και άμεση, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν βρίσκεται σε απόλυτα ικανοποιητικό στάδιο. Η διοργάνωση ημερίδων για την ενημέρωση του κοινού, η διανομή φυλλαδίων, η ενημέρωση μέσω διαδικτύου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης από ειδικούς επιστήμονες αποτελούν βασικό πυλώνα για την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων με σκοπό τι άλλο, τη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας.   



Του Αντώνη Φαναριώτη

δασολόγου - περιβαλλοντολόγου

για το InVeria.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο