Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας της Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με Δ. Νάουσας


Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας της Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με Δ. Νάουσας...

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κατά τις υπ. αριθμ. 6/2013 και 1/2014 συνεδριάσεις του αποφάσισε τη συνδιοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας σε συνεργασία με το Δήμο Ηρωϊκής πόλης Νάουσας με το γενικό τίτλο «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα». 

Σκοπός της παραπάνω ημερίδας είναι η έρευνα και ανάδειξη στιγμών και πτυχών της νεότερης ιστορίας της Νάουσας και της γύρω περιοχής, μέσα από άγνωστο αρχειακό υλικό που διασώζεται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Μέσα από την έρευνα και γενικότερα μέσα από την ημερίδα ευελπιστούμε να αναδειχτούν νέα ζητήματα και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κενά τα οποία έχουν εντοπιστεί στην τοπική ιστοριογραφία.

Η Επιστημονική Ημερίδα πρόκειται να διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 (απόγευμα Σαββάτου και πρωί – απόγευμα Κυριακής).

Υπεύθυνη για τη διασφάλιση του επιστημονικού υπόβαθρου της ημερίδας είναι Επιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους κ.κ. α) Αθανάσιο Καραθανάση, β) Ελεονόρα Σκουτέρη – Διδασκάλου, γ) Ιάκωβο Μιχαηλίδη και δ) Ιωάννη Μπέτσα. 

Υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας είναι τετραμελής Οργανωτική Επιτροπή της Ε.Μ.Ι.Π.Η., η οποία αποτελείται από τους: α) Εμμανουήλ Ξυνάδα, β) Αναστασία Ταναμπάση γ) Μαρία Χειμωνοπούλου και δ) Γεώργιο Μάλλιο. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλον αίτηση, συνοδευόμενη από σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους (βλ. συνέχεια), μέχρι την 13η Απριλίου 2013, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. emipi@ymail.com. 
Το θέμα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα. Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν στο φύλλο 22 του τετραμηνιαίου περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Χρονικά Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».

Εισηγητές οι οποίοι χρειάζεται να μετακινηθούν και να διαμείνουν στη Νάουσα κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με την οργανωτική επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί κάθε περίπτωση αναλόγως.

Επόμενη ανακοίνωση θα αποσταλεί μαζί με το πρόγραμμα της ημερίδας στα τέλη Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη συμπλήρωση των σχετικών εντύπων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://emiph.blogspot.gr/2014/03/20.html .

Με τιμή,
Για το Δ.Σ.
          Ο Πρόεδρος                   Η Γραμματέας
          Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας   Αναστασία Ταναμπάση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο