Επιστολή Κ. Κουτσαντά για τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας


Επιστολή Κ. Κουτσαντά για τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας...

Σχετικά με το θέμα που ανακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας για τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Κάκαρη, και επειδή η υπόθεση  δεν είναι άσχετη με μένα, θα ήθελα να εκφράσω την ενόχλησή μου για τη συγκεκριμένη  κίνηση. 

Και δεν αφορά τόσο στην ουσία του θέματος , όσο στο ύφος της ανακοίνωσης. Θεωρώ –σαν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ– ότι θα ήταν πολύ πιο σωστή μια λιτή ανακοίνωση του τύπου « ο κ. Κάκαρης δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ , όπως γράφουν κάποιοι δημοσιογράφοι» . Αυτό αρκούσε . 

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται , δείχνουν προσωπική επίθεση – αναίτια κατά την άποψή μου – σε έναν άνθρωπο που θεωρώ ότι κοσμεί με το ήθος του , επί 12ετία , τα κοινά της πόλης μας.  Το ότι υπάρχει διαφωνία , δεν αποτελεί λόγο προσωπικών επιθέσεων . Αλίμονο μας αν μπούμε στη λογική των ανακοινώσεων εναντίον προσώπων με τα οποία έχουμε διαφωνίες .   

Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε με τον κύριο Κάκαρη στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπιστήκαμε απαξιωτικά από την ηγετική ομάδα. Ποιο ήταν  έγκλημά μας; Ο κόσμος μας τίμησε με την ψήφο του και μας εξέλεξε δημοτικούς συμβούλους , ενώ ανήκαμε στην ομάδα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ . Ποια ήταν η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ; Την τελευταία 20ετία δεν ήξερα ούτε που πέφτουν τα γραφεία του ούτε ποια είναι τα στελέχη του. Μπορούν άραγε όσοι μας απαξίωναν να ισχυριστούν το ίδιο;

Κάποια στιγμή έγινε γενική συνέλευση με θέμα την αναστολή της κομματικής μας ιδιότητας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ έστω να «απολογηθούμε»! Αυτές είναι λοιπόν οι δημοκρατικές ευαισθησίες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας. Εγώ έμαθα για το γεγονός αυτό , τυχαία μετά από 2 μέρες ! Δε δικαιούνται συνεπώς κάποιοι να προσβάλουν τις προσωπικότητες ανθρώπων με τέτοιες κινήσεις , μόνο και μόνο επειδή διαφωνούν μαζί τους. 

Όσον αφορά τα τωρινά ; Ενώ 3 υποψήφιοι δήμαρχοι μου έκαναν την πολύ μεγάλη τιμή να μου προτείνουν μια θέση στο ψηφοδέλτιό τους – και τους ευχαριστώ γι’αυτό , οι Ενεργοί Πολίτες  - πέρα από μια καφενειακού επιπέδου συζήτηση με καλό μου φίλο – πιθανόν θεωρούν ότι δεν έχω τις ικανότητες ίσως να στελεχώσω το ψηφοδέλτιό τους. Δεκτό και σεβαστό φυσικά από την πλευρά μου. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πιθανό να θέλουν πιο «καθαρούς» ανθρώπους , καθώς εγώ έκανα το έγκλημα να εκλεγώ με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Ίσως να θέλουν και πιο ικανούς από μένα. Και ειλικρινά, αυτό το σέβομαι απεριόριστα. 

Τελειώνοντας ελπίζω, όταν με το καλό οι δυνάμεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβουν τη διοίκηση του δήμου, να βρεθεί ένα κορόιδο σαν τον Κάκαρη να βάζει λεφτά από την τσέπη του για να κρατιέται όρθιο το ΔΗΠΕΘΕ στα δύσκολα.  

Το πρόβλημα σύντροφοι δεν είναι κανένας Κάκαρης  και κανένας Κουτσαντάς αυτήν τη στιγμή. Είναι πολυτέλεια σήμερα οι άνευ σοβαρού λόγου προσωπικές κόντρες και αντιπαραθέσεις. Υπάρχει μια κυβέρνηση που ασελγεί στο πτώμα της Ελλάδας και μ’αυτό πρέπει να ασχολούμαστε νυχθημερόν. 

Πολιτικά λοιπόν, προσωπικά εμένα, δεν μπορεί κανείς να μας στερήσει τη στήριξη στις δυνάμεις που παλεύουν για το σκοπό αυτό. Καμιά αναστολή κομματικής ιδιότητας και καμιά διαγραφή.

Με τιμή

Κωνσταντίνος Κουτσαντάς
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο