Η ΛΑΣ Δ. Βέροιας για τον καθορισμό ειδικοτήτων ΕΠΑΛ από τα Δημοτικά Συμβούλια


Η ΛΑΣ Δ. Βέροιας για τον καθορισμό ειδικοτήτων ΕΠΑΛ από τα Δημοτικά Συμβούλια...

Από την Δημοτική Παράταξη του Δήμου Βέροιας "Λαϊκή Αγωνιστική Συσπείρωση" εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση:
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, ένα από τα θέματα αφορούσε το ζήτημα του καθορισμού ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Βέροιας για το σχολικό έτος 2014-2015, όπως με έγγραφό του από 14-2-2104 ζητούσε το υπουργείο Παιδείας.

Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω ζήτημα επισημαίνουμε τα εξής:

1. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας ότι επιχειρείται πιο στενή σύνδεση του σχολείου με την «τοπική κοινωνία», δηλαδή με τους επιχειρηματίες και τους «κοινωνικούς εταίρους», μέσω της πιο αποφασιστικής παρέμβασης των Δήμων και γενικότερα της Τοπικής Διοίκησης.

2. Η Τοπική Διοίκηση δεν πρέπει να έχει κανένας ρόλο και ευθύνη στον καθορισμό ειδικοτήτων. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην παραπέρα ώθηση της ψευτοκατάρτισης για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, στην πιο αποφασιστική παρέμβαση των επιχειρηματικών ομίλων στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Στη συνεδρίαση, η διοίκηση του δήμου και η μείζονα αντιπολίτευση μαζί αποφάσισαν να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν χωρίς παρέκκλιση την πολιτική της συγκυβέρνησης που αφορά τις απολύσεις στον χώρο της Εκπαίδευσης, χωρίς να υποστηρίξουν το αίτημα των εκπαιδευτικών να μη γίνει καμιά απόλυση, να παρθούν πίσω οι διαθεσιμότητες, κανείς εκπαιδευτικός να μην χάσει την δουλειά του.

Και η παραπάνω αντιδραστική απόφαση αποδεικνύει με πλήρη σαφήνεια ότι η Τοπική Διοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης(αυτό άλλωστε είναι και ο «Καλλικράτης») προκειμένου με λιγότερα εμπόδια να υλοποιούνται οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις.

Όσοι δια λόγων διακηρύσσουν και ενόψει τοπικών εκλογών ότι είναι ανεξάρτητοι, δήθεν αποστασιοποιημένοι από κόμματα και πολιτικές δυστυχώς για αυτούς οι πράξεις τους επιβεβαιώνουν ακριβώς το αντίθετο.

Όσο και αν στα λόγια σπεκουλάροντας «υπερασπίζονται» τα αιτήματα των εργαζομένων την κρίσιμη ώρα δεν διστάζουν με περισσή θέρμη να γίνουν οι νεκροθάφτες των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Η Λαική Συσπείρωση στο ζήτημα αυτό κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση: Να επανέλθουν στην θέση τους όσοι εκπαιδευτικοί από ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ βγήκαν σε διαθεσιμότητα, μετακινήθηκαν ή απολύθηκαν, να μην καταργηθεί καμιά ειδικότητα από ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Η πρότασή μας αυτή δεν ψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτή η εξέλιξη επιβάλλει σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να βγάλει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο και το χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης, να καταδικάσει τους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής όποιον μανδύα και αν φορούν(υπερκομματικοί, ενωτικοί, ανεξάρτητοι κλπ) και να συμβάλλει στην αλλαγή των συσχετισμών και σε τοπικό επίπεδο, ψηφίζοντας την Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ- ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ


    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο