Που να ανακυκλώσετε τις ηλεκτρικές συσκευές στον Δ. Βέροιας


Που να ανακυκλώσετε τις ηλεκτρικές συσκευές στον Δ. Βέροιας...

Από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ηλεκτρικών συσκευών σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους επ’ αυτού οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι ηλεκτρικές και οι ηλεκτρονικές συσκευές(θερμοσίφωνες, ψυγεία, ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές, κουζίνες, κλπ.) όπως αυτές περιγράφονται στις σχετικές διατάξεις νοούνται ως ανακυκλώσιμος εξοπλισμός και δεν επιτρέπεται η απόρριψη τους σε κάδους απορριμμάτων ή η εγκατάλειψή τους.

Οι  ηλεκτρικές και οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι πολύ πιθανό να περιέχουν βλαβερές ουσίες και υπάρχει κίνδυνος για να διαφύγουν αυτές στο περιβάλλον. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να μην σπάνε οι συσκευές, να μην καταλήγουν στα πεζοδρόμια, στα σκουπίδια και στις χωματερές και να μην δίνονται απερίσκεπτα σε πλανόδιους συλλέκτες. 
Οι πολίτες εναλλακτικά μπορούν να μεταφέρουν τις μικρές ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές και τους λαμπτήρες οικονομίας/φθορισμού είτε σε κάποιο κατάστημα πώλησης λαμπτήρων ή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών είτε σε επιλεγμένα σουπερμάρκετ που έχουν συμβληθεί με το σύστημα ανακύκλωσης είτε σε σημεία(δημοτικά κτήρια) που έχει ορίσει ο δήμος. Σε ότι αφορά δε τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικές συσκευές, οι πολίτες θα πρέπει σε περίπτωση αγοράς καινούργιας συσκευής να ζητάνε από το κατάστημα να πάρει για ανακύκλωση την αντίστοιχη παλιά συσκευή.
Σε κάθε περίπτωση μπορούν οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές να  παραλαμβάνονται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου που εφαρμόζει κατάλληλο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΑΗΗΕ, αφού όμως προηγηθεί απαραίτητα τηλεφωνική επικοινωνία από τους ενδιαφερόμενους: 
για την Δημοτική Ενότητα Βέροιας 2331350595 και 2331350634, 
για την Δημοτική Ενότητα Δοβρά 2331352100, 
για την Δημοτική Ενότητα Βεργίνας 2331352000, 
για την Δημοτική Ενότητα Μακεδονίδας 2331351715, 
για την Δημοτική Ενότητα Απ.Παύλου 2331351900

Είναι ευθύνη όλων μας  να κάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ καλύτερο.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, 
Περιβάλλοντος και Εξυπηρέτησης του Πολίτη

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο